woensdag 6 maart 2019

Nestfix


Tja, en ineens waren de kinderen afgelopen zomer het huis uit. We hadden dus een zogenaamd empty nest. Stilte in huis. Gelukkig hadden we nog wat boeken in huis. En toen die uit waren, hebben we van verveling maar eens wat Netflixseries gekeken. Dat werden er meer in de kerstvakantie. En daarna werd het eigenlijk...nog meer!

Na House of Cards, Fargo en La casa de Papel hebben we dus ook maar eens The Affair gekeken: lekker veel seizoenen. En Suburra, dat ons werd aangeraden door de abonnementstelevisie die ons nu heeft leren kennen en dat zich in Rome afspeelt. Daarna dreigden we weer in een gat te vallen.

Maar gelukkig was daar Peaky Blinders, een al wat oudere serie over een jonge coole misdaadbaas, genaamd Thomas Shelby, die zich afspeelt in het Birmingham van begin jaren '20 van de vorige eeuw. Heel spannend en sfeervol gefilmd. Op de achtergrond speelt de nasleep van de Eerste Wereldoorlog een grote rol, evenals de armoede, het communisme en de IRA.



Iemand had me trouwens ook wel eens kunnen vertellen wat de soundtrack van de serie is: Red Right Hand van mister Nick Cave! Dat ik daar nou zelf achter moest komen! Overigens zijn er wel meer songs van Cave gebruikt. Apart, maar toch zeer passend in zo'n setting van honderd jaar geleden...Goede zet van ze!



Gelukkig is het deze vakantie niet echt goed weer en hebben we nog vier seizoenen te gaan.

Wat een nestfix!

Geen opmerkingen: