dinsdag 27 oktober 2009

Vrienden van Ilja


Het is niets dat je vrienden wordt met Gerrit Komrij, maar voor je het weet ben je vriend met heel literair Nederland. Ik ben daar zelf niet actief naar op zoek geweest, maar krijg nu af en toe een vriendenverzoek van een 'bekende literaire Nederlander'. Vanmorgen kreeg ik bijvoorbeeld een vriendenverzoek van Ilja Leonard Pfeijffer. En omdat ik nieuwsgierig van aard en ook nog eens een fan van zijn werk ben, heb ik het vriendenverzoek geaccepteerd. Ik heb natuurlijk meteen zijn pagina bekeken. Het leuke is dat je direct kunt volgen welke activiteiten zo'n schrijver zoal verricht, waar optredens zijn enzovoorts. En het is ook aardig om überhaupt weer eens op Facebook te kijken (ik kijk daar niet zo vaak).

Al gauw werd mij duidelijk dat ik niet als enige een vriendenverzoek had gekregen. ILP heeft meer dan duizend vrienden en vandaag stonden er veel reacties op in de trent van 'bedankt voor je vriendenverzoek, ik voel me vereerd dat een zo groot schrijver mij heeft uitgenodigd'. Niet echt héél exclusief dus, maar wel leuk. Ik had hem gevraagd of hij van plan is om over zijn Facebookavonturen - net als over zijn second lifeavonturen - een boek te schrijven en hij heeft mij netjes geantwoord dat hij dat best wel eens zou kunnen doen - mits het hele Facebookavontuur voldoende verhaalstof oplevert.

Misschien moeten we daar maar eens aan gaan meewerken.....

6 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Hé, jij ook fan van ILP? Dat wist ik niet, leuk. Maar ja, het ligt ook wel een beetje in de lijn natuurlijk. Mijn dochter heeft nog les van hem gehad, wat de reden is dat ik hem ben gaan lezen. Maar dat hij op deze manier bezig is met 'vrienden maken' valt me eerlijk gezegd een beetje tegen. Maar nu je het toch bent hoor ik het wel graag als hij 's iets interessants te mleden heeft natturlijk ;-)

schrijverdezes zei

p.s. En excuus voor de tyepfouten (bedtijd...).

schrijverdezes zei

En nogmaals. (Gelukkig staat er niet nomaals o.i.d.)

festina lente zei

Jullie horen het als eerste natuurlijk als er iets te melden valt!!!
En dat vrienden maken zal wel gewoon een vorm van marketing en wens tot voeling met en informering van z'n publiek zijn?

LeWi zei

Dat lijkt me ook, en gezien zijn Second Life-ervaringen logisch dat hij nu weer zo'n mooie marketing 2.0-methode kiest. Heel modern, die Ilja Leonard!

festina lente zei

Zeker! Schrijvers moeten ook wat en het is gratis.....