vrijdag 31 juli 2009

Leetse Habbo


Mijn kinderen zijn al een paar weken weer verslaafd aan Habbo (second life voor kinderen). Ze houden zich voornamelijk bezig met ruilen. En chatten met hun vrienden natuurlijk.

Ze zijn ooit begonnen met 80 credits (kosten in 'echt' geld: 10 euro), maar hebben hun bezit virtueel zeker vertienvoudigd. Dat kwam mede door onze weigering meer geld in dit 'project' te stoppen, zodat ze zelf moesten 'werken' om hun bezit te vermeerderen. Bij Habbo wil dat zeggen: ruilen tot je een ons weegt. Van een vriendinnetje hebben ze geleerd waar je kunt zien hoeveel credits een bepaald meubelstuk of dier op een gegeven moment waard is. Bij economie hoeven ze hun later het verschijnsel dagkoersen niet meer uit te leggen; dat is alvast pure winst.

Maar nu hebben ze van datzelfde vriendinnetje geleerd dat er ook een nagemaakte versie van Habbohotel bestaat: Leethotel. Bij Leethotel krijg je bij aanvang meteen 999.999 credits kado, zodat je alles kunt kopen wat je maar wilt. Ruilen is overbodig; weggeven is het devies.

Ze voelen zicht echt de koning te rijk, het voelt voor hen alsof ze net de staatsloterij hebben gewonnen. Het zal mij benieuwen hoe lang ze het leuk blijven vinden om in zulke grote weelde te leven!

De virtuele weelde zullen ze in ieder geval 2 weken moeten missen! Wij gaan namelijk weer NIVONneren! Ook op een toplocatie, dus dat komt wel goed verwacht ik zo.

6 opmerkingen:

Henk zei

Oh leuk, een Nivon huis! Hebben wij 2 x gedaan: in Een West (Drenthe, erg leuk) en in Heerlen (niks aan, chagrijnige medebewoners).

festina lente zei

Ik vind ze heerlijk, die Nivonhuizen! Duurzaamheid voorop en zo. Maar ja, wij hebben dan ook nog geen chagrijnige medebewoners gehad^^.

MM zei

Fijne vakantie!!!

festina lente zei

Thanx!

Strangebrew zei

Veel plezier!

festina lente zei

Dank je! Uit de bibliotheek van Wijk aan Zee!