vrijdag 19 juni 2009

Zin in Rome

hangslotjes op de Ponte Milvio

Ik krijg de laatste tijd weer steeds meer zin om naar Rome te gaan. Ik ben er uiteraard wel vaker geweest (tijdens de studie en een aantal keren als reisbegeleider), maar nog nooit op individuele basis. Volgens mij moet het inmiddels redelijk goedkoop lukken.

De zin werd aangewakkerd door een aantal berichten bij SPQR: wat in Rome tegenwoordig naast het gebruikelijke veel bezocht wordt is bijvoorbeeld de Ponte Milvio, die enerzijds beroemd is om z'n historie (keizer Constantijn won hier een belangrijke slag "in hoc signo"), maar tegenwoordig vooral omdat een paartje dat elkaar eeuwige trouw wil beloven volgens de nieuwe mode op de Ponte Milvio in Rome een hangslot met hun namen (en eventueel een wens) kan bevestigen. Op die manier is het koppeltje volgens het verhaal dan voor eeuwig en altijd met elkaar verbonden. Ha, dat is nog beter dan een muntje in de Trevifontein werpen!

Verder schijn je tegenwoordig naar een ijsclub te kunnen en worden er deze zomer allerlei activiteiten georganiseerd, met name ook door de Romeinse bibliotheken.

Maar helaas, we kunnen niet aan de gang blijven!

Geen opmerkingen: