dinsdag 26 mei 2009

Hemelvaart

We waren van plan om afgelopen weekend - beginnend bij donderdag - een hemelvaart te gaan maken en wonder boven wonder is dat gelukt: in Parijs aangekomen beklommen we na de parkeerhandelingen verricht te hebben, alsof we nog niet moe genoeg waren na 5 uur in de auto gezeten te hebben, nog een 5 verdiepingen en toen kwamen we in ons appartement: de hemel, dat uitzicht over Parijs vanuit alle ramen van het appartement!

Het appartement hadden we gehuurd van de operazangeres Marina Comparato. Logisch dat ze het niet wil verkopen terwijl ze er bijna nooit is. Wie verkoopt er nou een hemel? Mooier is het om de hemel te delen met anderen. En wij waren een van de gelukkigen.

Eigenlijk kon de Eiffeltoren daar niet tegenop en zelfs het Musée d'Orsay niet. De Kandinskytentoonstelling in het Centre Pompidou misschien een klein beetje. En de Sainte- Chappelle nog een klein beetje meer.

Wat je leert tijdens zo'n hemelvaart is dat de hemel voor iedereen weer anders is. In mijn zoons hoofd is dat het bezichtigen van de Mona Lisa (deze hemel hebben we deze vakantie niet kunnen realiseren), in mijn dochters hoofd de fontein van Nikki de Saint Phalle. Voor haar was de Kandinskytentoonstelling een soort van desillusie: o, dus dat schilderij in het appartement is dus gewoon een papier; het echte schilderij is hier!

Mooi leermoment in de hemel.

2 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Die hemel klinkt phantastique!

festina lente zei

Je veux retourner....