zaterdag 27 februari 2010

ZaterdagochtendradioZaterdagochtenden, ik ben er dol op. Niet alleen omdat het weekend dan begint, da's natuurlijk ook heerlijk, maar vooral ook omdat er dan leuke radio te luisteren is, waarvan ik het eerste deel bovendien ook nog eens lekker in bed kan volgen.

Met name het programma Tros Nieuwsshow vind ik leuk en niet om de laatste plaats om de boekenrubriek die om half 11 begint (met een voorpraatje om 10 uur daarover; vanaf 10 uur is het sowieso tijd voor kunst en cultuur aldaar).

En vandaag had ik helemaal geluk, want voordat de boeken besproken werden door Pieter Steinz, kwam ook Ilja Leonard Pfeifjer nog even langs om over zijn harde feiten te praten en na de boekenrubriek werd er nog een boek besproken, namelijk over de Nederlandse (!) vrouw van Pablo Neruda. En in de boekenrubriek zelf kwamen eigenlijk alleen maar klassieke boeken ter sprake: Lustrum, Tacitus' historiën, de eenzaamheid van de langeafstandsloper. En bovendien een boek van David Byrne over fietsen in de grote stad, tevens pleidooi tegen auto's in de stad, waar ik het alleen maar roerend mee eens kan zijn. En dat beschreven door een man die ook nog eens prachtige muziek heeft gemaakt (zie filmpje hierboven)!

Het enige nadeel is dat ik na het beluisteren van het programma meestal zin heb om al die boeken te gaan lezen, net al vroeger, na de les Nederlands van mijnheer Oltheten. En daar heb ik dan net weer geen tijd voor....(ik ben al in 3 boeken tegelijk bezig en dat valt waarlijk niet mee)!

5 opmerkingen:

katharina zei

ha, ik wilde je nog bellen toen ik het enthousiaste verslag hoorde over de vertaling van Tacitus!
Maar je luisterde dus al. Leuk dat ik via je blog dus al voorlijk was in deze.
Heerlijk de radio, lang zal-ie zo leven.

festina lente zei

Zeker! En dat je 'm ook nog weer terug kunt luisteren, dat vind ik absoluut een voordeel (soms zitten de kinderen er doorheen te blèren of zo en dan kan ik het later nog eens terughoren via internet; goed geregeld, hoor!)
En dank natuurlijk, dat je aan mij dacht!

mediathecaris zei

Als ik thuis ben en geen zaterdagdienst heb luister ik ook altijd op zaterdagochtend. Fijn dat we het allemaal op een ander tijdstip nog kunnen beluisteren maar dan moet je daar ook weer tijd voor vrij kunnen maken....

Ik wil soms teveel en na de lezing van Joke Hermsen naar aanleiding van haar boek: Stil de tijd probeer ik toch anders met mijn tijd om te gaan.

Els zei

Leuk dat je het boek van David Byrne noemt; ik zag het in de boekhandel liggen en ik wil het t.z.t. graag eens lezen. Het is (natuurlijk) nog niet in de bibliotheek; nog even wachten dus.

festina lente zei

@ mediathecaris: ja, even niets doen is ook een heerlijke tijdsbesteding, zeker in deze hectische tijden...

@ Els: ook een fietser?