zaterdag 7 november 2009

De Rudy Kousbroekwiki


De Rudy Kousbroekwiki is klaar. Het is zelfs gelukt de tijdlijn - die eigenlijk nog niet af is - te embedden (dat lukte eerst niet). Direct linken naar de catalogus schijnt echt niet te kunnen en dat zou juist zo mooi zijn....
Nu eerst maar eens kijken wat het publiek er van vindt en of er reacties op komen!
De vitrines zijn in ieder geval al ingericht, dus men is al opgewarmd en een enkele waaghals heeft zelfs al de bontjes rond de aaibaarheidsfactor geaaid.
Grappig is dat de man van een collega van ons Rudy Kousbroek zeer goed schijnt te kennenn, omdat deze columns schrijft in een door hem uitgegeven tijdschrift. Ze zou de link voor de tentoonstelling en de wiki doorsturen. Als cadeautje voor zijn tachtigste verjaardag. En nu maar hopen dat hij het leuk vindt wat we er van gemaakt hebben! Of zelfs aanvullingen heeft?

11 opmerkingen:

LeWi zei

Het ziet er prachtig uit, die tijdlijn is echt mooi! Ik ben heel benieuwd naar de reacties die je erop krijgt.

festina lente zei

Wij (LS en ik) zijn ook zo trots!!!

schrijverdezes zei

Als ik doorklik op je eerste link, dan zie ik o.a. dit: ' " + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" updatetimeline="function () { return (...)'
(Ik heb het even ingekort). Is dat niet raar, of hoort dat gewoon zo, of doe ik iets fout?
Ik heb nog wel een enkele vraag/opmerking, maar die laat ik even zitten, want misschien is het allemaal een kwestie van onbegrip mijnerzijds. (Zal vast wel.)

schrijverdezes zei

Ik heb het even verder geprobeerd, en wat ik te zien kreeg betekent waarschijnlijk dat de RK-tijdlijn niet werkt in Firefox. Met Explorer zag ik hem wel. Ik weet niet of het belangrijk is, maar ik geef het voor de zekerheid even door.

festina lente zei

Nou, bedankt, dat lijkt me wel belangrijk. Ik werk altijd met Internet Explorer en dat zo'n toepassing niet zou werken in Firefox, daar heeft nog geen haar op m'n hoofd aan gedacht. Ik zal 'm maandag ook even door een collega laten testen, die met Firefox werkt....
Ken jij trouwens het werk van RK goed?

schrijverdezes zei

Ik weet niet of het aan Firefox i.h.a. ligt, of aan de Firefox van deze computer (andere instellingen ofzo). Mijn kennis op dit gebied is zeer beperkt. Er zijn wel meer lezers van je blog die met Firefox werken denk ik, dus misschien hoor je van hen nog wat.
Ik ken van Kousbroek niet veel, ik heb wel De aaibaarheisfactor in de kast staan en een van mijn kinderen heeft een boek met dierengedichten van hem (de titel weet ik zo gauw niet). Verder ken ik hem een beetje uit de krant. Frida Vogels noemt hem ook in haar Dagboek. Wat ik mis in jullie wiki is de controverse met Jeroen Brouwers over de 'jappenkampen'. Maar misschien keek ik daar overheen, dat is heel goed mogelijk. Het was destijds (20 jaar geleden ofzo?) nogal in het nieuws.

Edwin Mijnsbergen zei

Hoi, ziet er prima uit maar in FF krijg ik hetzelfde te zien als Schrijverdezes. Ik wilde de pagina daarom ook even bekijken met IE maar op het moment van opstarten kreeg ik de melding dat de pagina niet geladen kon worden.

Met www.browsershots.org kun je een pagina een allerlei verschillende browsers bekijken zonder die te hoeven installeren.

Succes!

Astrid zei

Ziet er mooi uit, en in Chrome doet hij het perfect!

festina lente zei

@ schrijver, Edwin en Astrid,
Dank voor jullie tips en feedback, daar heb ik iets aan! Gelijk weer wat geleerd! En zo modderen we verder :-)

schrijverdezes zei

'Moedig voorwaarts' zei Reve.

festina lente zei

:)