zaterdag 31 oktober 2009

Studenten en hun laptops


Sommige studenten nemen graag hun laptop mee naar college. Dat lijkt misschien heel logisch, maar toch zittern hier haken en ogen aan. Ten eerste is niet iedereen hier van gecharmeerd en ten tweede heb je het probleem van de beveiliging van de draadloze netwerken door de beheerders.

Wat dat laatste betreft, is er Nijmegen het volgende beleid ontwikkeld: je mag je laptop gerust meenemen, maar blijkt dat je schootcomputer vol zit met spam of je allerlei copyrightschendend spul op je computer zit, dan word je geweerd van het netwerk, totdat je kunt aantonen dat je laptop weer clean is.

En wat dat eerste betreft, is er voorgesteld een heuse etiquette op te stellen. Docenten (en medestudenten) zijn niet onverdeeld enthousiast over de laptops in de collegezalen en zien er niet allemaal naar uit om googlejockey te worden.

Googlejockey, wat is dat nou weer? Voor mij was het ook een nieuwe term, maar het woord zegt eigenlijk al wat het is: een docent (of presentator) die zijn studenten tijdens zijn les voornamelijk zoekopdrachten in Google geeft.

Ha, dat zou ik ook wel willen zijn voor een paar uur per week (echt niet meer hoor): Festina Tiƫsto! (met lichtshow).

2 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Miss Festina?
Interessante info trouwens, ik wist b.v. helemaal niet dat je zo makkelijk getraceerd kunt worden binnen een draadloos netwerk.

festina lente zei

Ik ook niet...