vrijdag 2 oktober 2009

Boeken met beeld en geluid

Vandaag kreeg ik van een collega een link doorgestuurd 'voor mensen zonder verbeeldingskracht'. Oordeel zelf of het voor die doelgroep is!

4 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Potverdorie! Wie een beetje op de hoogte is heeft dit vast allang zien aankomen, maar ik keek er van op. Ik zou er misschien niet verder naar gekeken hebben, maar de naam Devereaux trok mijn aandacht. Dat is nl. een auteur die ik dagelijks uitleen. Ik denk dat er zeker mensen zullen zijn die het leuk vinden haar boeken op deze manier tot zich te nemen (ik vermijd maar even het woord lezen). En ik denk dan in het bijzonder aan de mensen voor wie ik werk. Die kunnen niet meer naar de film. Als je zo'n boek als dit ook op een e-reader zou kunnen lees-kijken, zou dat misschien best een aanwinst voor sommigen van hen zijn. (Dat zal nog wel niet kunnen neem ik aan, maar wat niet is kan komen.)
Ik moet er overigens niet aan denken dat elk boek zo zou worden!
Ik word wel een beetje moe van al die nieuwe dingen moet ik zeggen. Dat zal de leeftijd wel wezen...

festina lente zei

Ja, dit zat er natuurlijk aan te komen en is voor veel mensen absoluut een verrijking. Het boort ook weer nieuwe creativiteit aan. Waar ik alleen bang voor ben is dat alleen tekst straks niet meer goed genoeg is (lees saai) voor de mensen. Dat is waar mijn collega denk ik ook op doelde...

Henk zei

Afgelopen dinsdag hadden we een demonstratie van het e-portal van Biblion. Via deze portal kunnen klanten (via de OB) d-books en luisterboeken lenen. Ik was niet enthousiast omdat je een boek maar één keer kan uitlenen (of je moet meer licensies hebben).

Ik zie mezelf niet zo snel een e-book reader kopen, maar kan me voorstellen dat zo'n apparaat handig kan zijn als je moeite krijgt met lezen, je verandert gewoon even de lettergrootte.

Wat ik me wel afvraag: wie zit er te wachten op weer een apparaat naast de gsm, iPod etc.? Die toepassingen kunnen vast worden geïntegreerd.

festina lente zei

Het is in ieder geval iets dat je de e-books kunt lenen, want ik vind ze maar verrekte duur! Ik ben benieuwd hoe een en ander zich gaat ontwikkelen, want wat je zegt is waar: je wilt niet tientallen apparaten hebben. Liever een geïntegreerd systeem. Ik wacht dus ook nog even met de aanschaf, maar mijn man denkt er over na er een aan te schaffen om Perzische boeken in pdf te kunnen lezen; het bespaart hem een hoop kosten (de boeken hoeft hij niet aan te schaffen) en hij hoopt minder pijn aan zijn ogen te krijgen door de pdf-jes niet allemaal van het scherm te hoeven lezen.