donderdag 10 september 2009

De leukste leraar

Mijn zoon meent nu al te weten wie de leukste leraar is: de leraar filosofie. En waarom? Omdat hij heel erg grappig schijnt te zijn, maar vooral omdat hij zich elke dag verkleedt. Vandaag was hij verkleed als cowboy. Sommige leerlingen waren zo met stomheid geslagen en moesten zo lachen, dat hun de tranen over de wangen stroomden.

Hij zei: 'Dit vinden jullie misschien grappig, maar dat is nog niets vergeleken bij wat ik morgen zal aantrekken'. Nou, het zal mij benieuwen! We zullen het ongetwijfeld vernemen.

13 opmerkingen:

Astrid zei

Oh mijn god, waarom was er in mijn tijd geen filosofieles en niet zo'n briljante leraar! Deze man gaat onvergetelijke indrukken achterlaten en reken maar dat die pubers zijn lessen gaan onthouden.

festina lente zei

Zeker, ik ben daar ook zeker van. O, wacht dat kan geloof ik niet in de filosofie.

wereldvansofie zei

Misschien gaat hij "De wereld van Sofie" wel voorlezen.

festina lente zei

Of nodigt hij jou daar voor uit!

LeWi zei

Ik ben wel héél benieuwd welke filosofische gedachte achter die verkleedpartijen zit! (Ik heb geen Gymnasium en nooit filosofie gehad)

Edwin Mijnsbergen zei

Wordt er nu ook filosofie gegeven ja? Daar had ik ook geen weet van.

Erg leuk dit. Houd ons op de hoogte!

Léon zei

Er hangt toch ook wel veel af van de ontvankelijkheid van je publiek. Ik ben ooit verkleed als bibliothecaris op een verjaarsfeestje verschenen: helemaal geen reactie, niks komma nul!...

festina lente zei

@ Lewi: ik heb helaas ook nooit filosofie op de middelbare school gehad; wel godsdienstlessen...
Toch andere koek!
Naar de gedachte achter de verkleedpartijen ben ik ook heel benieuwd. Ik hoorde van ons buurjongetje dat zijn filosofieleraar zich ook verkleedde, maar dan als Socrates en Plato en zo.
Deze filosofieleraar (ik ken hem toevallig van mijn studie) is volgens mij gewoon een hele culturele vogel.

festina lente zei

@ Edwin: ja, ik houd jullie op de hoogte!
Enne, je kunt niet alles weten hè? :)

festina lente zei

@ Leon: verkleed als bibliothecaris? Hoe zien die er dan uit?

Strangebrew zei

Kind 1 alhier volgt volgend jaar naar dezelfde school als alles loopt zoals ze wil. Ik wil het eigenlijk ook wel weten, dat met die outfits!, maar ik zal dus niets verklappen....:)

katharina zei

Festina, ik kan natuurlijk als rasdocent niet achterblijven met mijn reactie!
Net weer in nederland en oeps een leraarsclown.
Tja, het is uit onderzoek bekend dat na 45 minuten college de studenten zich het volgende herinneren: het accent van de leraar, zijn/haar haar, de kleding en nog wat kenmerken. Van de inhoud blijft bitter weinig hangen. Pas na aantekeningen en boek beklijf er iets.
Dus als cowboy optreden of als streaker of in bikini is ontzettend leuk en je hebt alle aandacht. Leuk bedacht.
Is dit wat wij willen?
Hoe gaat dit buiten Nederland?
Een beetje Freek de Jonge-achtig college geven houdt de aandacht vast. Jammer genoeg zijn de meeste leraren hiertoe niet uitgerust. Zij houden van hun vak en dat kan tamelijk saai zijn voor een twaalfjarige. Wat moet je met Kant of Heidegger aanvangen in een lesje.
Ik ben heel benieuwd hoe de reactie na een jaar is.

festina lente zei

@ Strangebrew: ik heb iets horen zeggen over minirokjes en krijtstreepkostuums....(sst)
@ Katharina: hij kreeg een syllabus mee, dus ik neem aan dat daar wat mee gedaan wordt; en anders is een uurtje cabaret ook geweldig voor de kids!
Ze hebben ook een lerares wiskunde (een Russische) waarbij ze met de armen over elkaar moeten zitten (letterlijk!), dus dat compenseert weer.