woensdag 13 september 2023

Fay en het jeugdsentiment


Wat leven we toch in een leuk dorp, met al 15 jaar een eigen mini-Oerol, oftewel festival de Oversteek! Een weekend lang allerlei bandjes, toneel- en dansgezelschappen en kunstenaars. Ze traden op en toonden hun werk in allerhande schuurtjes, kerkjes, weilandjes, cafés en zelfs in hotel Van der Valk!

Natuurlijk hadden we dit jaar ook heel veel geluk met het weer, maar andere jaren hebben we ook enorm genoten en was het ook meestal mooi weer. 

Hoogtepunt dit jaar was voor mij toch wel een weerzien met Fay Lovsky. Wat een geweldige artieste is/ blijft dat toch! Het publiek zat vol met 50-plussers, maar ook bij de jeugd deed ze het goed. Vooral toen ze aankondigde dat haar duopartner mandoline met één hand ging spelen. 'Kun jij dat ook mamma?' riep een van de meisjes die vooraan op een kussentje zat. Fay vond dat grappig en speelde daar goed op in, zodat ze helemaal in haar liedjes opgingen en daar commentaar op leverden. 'Iel', als het woordje kussen of vrijen viel. Helemaal verrast waren ze toen ze op de zingende zaag ging spelen.

Voor wie Fay Lovsky niet kent:

Ze had een grote hit met Christmas was a friend of mine:

 

En Don't feed the animals:


En hier zie je haar in de weer met de zingende zaag:


Maar ze heeft nog veel meer gedaan, waaronder ski-les geven tijdens de pandemie. Helaas in Canada, anders had ik wel een lesje van haar genomen!

Geen opmerkingen: