woensdag 5 juni 2013

High tea


Lekker dagje gisteren: mooi weer (!), eerst landelijke vergadering vakspecialisten klassieken en winkelen in Utrecht (daarover later meer) en bij terugkomst in Nijmegen een heuse high tea met de medecursisten Engels.

Zo, zo, is dat tegenwoordig dan een verplicht onderdeel van Engelse les, dat je een high tea hebt? Nee hoor, allerminst, maar we hadden zo'n leuke groep, dat het gewoon niet anders kon dan het met een gezellig samenzijn af te sluiten. En wat is er dan toepasselijker dan een high tea?

Om het in stijl te doen, waren de conversaties nog in het Engels ook. Dat was niet verplicht, maar we hadden een course mate die uit Slovakije komt en niet zo goed Nederlands spreekt - ze is hier voor een jaartje als au pair. En zoals vaak tijdens de les ging het over cultuurverschillen. Cultuurverschillen tussen Nederland en Slowakije natuurlijk (dit keer ging het over de naamdagen die in Slowakije nog uitbundig gevierd worden), maar ook tussen Nederland en Duitsland (een paar cursisten wonen in Duitsland) en werkend bestaan versus student/ scholier zijn.

Helaas is onze Indiase medecursiste al weer naar India vertrokken, want dat leverde toch steeds de meeste cultuurverschillen (dat wil zeggen verrijking) op, vooral als het ging om familie, liefde en vriendschap en dat soort zaken.

Volgende week is het examen, maar ik heb zo'n idee dat dat niet het einde van de club betekent: er zijn al weer lunchafspraken, facebookcoalities en wat al niet meer gesmeed.

We kunnen elkaar gewoon niet meer missen; de lessen waren eenvoudigweg té gezellig!Geen opmerkingen: