zaterdag 14 mei 2011

Met de Nijmeegse bloggers de natuur in

Vandaag zomaar weer eens iets bijzonders meegemaakt, terwijl het toch een heel normale dag leek!
Via een berichtje op Nijmegen Direct en extra aansporing door blogger @niconij werd ik geattendeerd op een mooie natuurwandeling door Joop Koopman (natuurburgemeester van Lent) en ben nog gegaan ook.

Joop vertelde enthousiast over de rivier de Waal (de dichtstbevaarde van Europa, iets wat ik bijvoorbeeld niet wist), liet ons de begroeiing aan de kant van de Waal zien (hij wees ons onder andere op de wede, een plantsoort die alleen op de waaloever voorkomt en vaak voor koolzaad aangezien wordt, maar het absoluut niet is), vertelde over de aankoop van zijn huis aan de dijk en hoe dat huis mee mocht doen als decor in de film een brug te ver (ze hadden ineens 5 dagen Robert Redford in huis voor de opnamen van de film), nam ons zelfs mee naar zijn schitterende tuin en vertelde enthousiast over zijn bijenvolken, vervolgens gingen we naar het spiegelbos en het oude kasteel Doornik. Wat je allemaal NIET weet als je al een behoorlijke poos in een dorp woont! Erg interessant dus.

Wat verder interessant was, was de groep. Een groep Nijmeegse bloggers, die bloggen (en fotograferen) voor Nijmegen Direct, een site die poogt de Nijmegenaren dichter bij elkaar te brengen en zo de stad nóg leefbaarder te maken. Dat is natuurlijk een geweldig initiatief. Doen we graag aan mee.

En hoe dat dan onder andere vormgegeven werd? Door de wandeling natuurlijk, maar ook door de flessen wijn en hapjes die meegenomen waren en achteraf op het strand bij café Sprok picknicksgewijs genuttigd werden.

Kijk, zo vinden (blog)bourgondiërs elkaar! Meer weten/zien? Zie de hastag #ndwalk op twitter, de prachtige foto's van Peter Wassenaar op Flickr en het beeldverslag van Gerie Sandmann op Nijmegen Direct, waar ik - omg - ook een paar keer opsta.
Proost op de Nijmeegs/Lentse vriendschap!

4 opmerkingen:

Mieke zei

Wat een prachtige foto"s!!

Festina Lente zei

Dat vond ik dus ook (ik neem tenminste aan dat je die van Peter en Gerie bedoelt:-)

katharina zei

Wat een gave zonne(n)bril heb je! In Rome gekocht?
Prachtland, Nederland.

Festina Lente zei

Neuh, had ik al. Ik vind 'm zelf ook best stoer (maar mijn kinderen niet, begrijp jij dat nou?).
En Nederland, dat is een prachtland ja (maar Italië is nog mooier, toch?)