zondag 2 januari 2011

Latijnse apps

Het was vakantie, dus ik kon even wat nuttige dingen doen. Bijvoorbeeld een kleine inventarisatie maken van de apps op het gebied van Latijn. En wat blijkt? Er zitten zowaar juweeltjes tussen!
Zoals:
SPQR met zo'n beetje alle beroemde klassieke teksten plus vertaling in het Engels, Latijnse lesmethodes, heel veel beeldmateriaal en een kopie van het woordenboek Lewis & Short; beste app op het gebied van Latijn volgens de reviews (2,99)
- het standaard woordenboek Latijn (Lewis & Short) voor 3,99 (je kunt dus beter meteen SPQR downloaden). Het Griekse equivalent (Liddll &Scott) bestaat trouwens ook en is - verrassend genoeg - goedkoper: maar 0,99!
- een Latijnse afkortingenlijst (gratis)
- Latijn Word of the day met 9 woorden die tegelijk geleerd kunnen worden via een soort invuloefeningen met blokjes die je moet schuiven; elke dag komt er een nieuw woord bij en gaat er een af. Best een aantrekkelijke manier om te leren, alleen word je gèk van die blokjes (gratis)
- Latin wisdom met wijze spreuken uit de Romeinse oudheid; grappig vormgegeven gratis app

Ik weet niet of er meer is. Vast wel en anders komt dat ongetwijfeld.
Immers: facile est inventis addere!

6 opmerkingen:

Hans zei

Bedankt voor dit overzicht. Ik kende al wel Lexiphanes Greek Dictionary (Liddell & Scott) en Lexidium Latin Dictionary (met o.a. Lewis & Short). Van de laatste is sinds kort ook een iPad versie beschikbaar.

Festina Lente zei

Graag gedaan. Tijdens het maken van het overzicht leerde ik zelf ook weer nieuwe dingen kennen. Lexiphanes en Lexidium Latin kende ik niet (nu wel dus:-). Dank!

Reintje Senders zei

Ik heb er niet zoveel aan want ik ken geen Latijn. Maar het het zijn ook leuke apps voor op de Iphone, zal ze aan mijn neven doorgeven. Die hebben volgens mij wel latijn gehad.

Festina Lente zei

Maar je kunt wel Latijn leren m.b.v. de apps, bijvoorbeeld met Latin word of the day; dan heb je dat gelijk weer ingehaald. Kom op, je kúnt het!

Benoit Willaert zei

Hallo, even meedelen dat ik een app ontwikkelde met Latijnse spreuken en hun Nederlandse vertaling. Handig is dat je kunt zoeken op Nederlandse tekst en zo de Latijnse spreuk vinden die je nodig hebt. Je kunt ook de spreuk van je keuze posten op je facebookpagina.
Meer info vind je hier:
http://itunes.apple.com/us/app/latijnse-spreuken/id490506036?mt=8
(sinds 5 dagen in de AppStore )

Groeten,

Benoit

Festina Lente zei

Ha Benoit, ziet er mooi uit, die app!