zaterdag 17 juli 2010

MyPod touch

Als je op vakantie gaat, moet je dat goed voorbereid doen. Zelf was ik bijvoorbeeld aan het denken wat ik tijdens het damtoernooi van mijn dochter in Polen zou gaan doen. Boeken lezen, natuurlijk, en kletsen met de ouders uit heel Europa, da's nog goed voor de talen- en cultuurkennis ook.

Maar in de bus? Wat zal ik daar eens doen? Als er geen leuke mensen in de buurt zitten? Muziek luisteren. Dat is altijd fijn. En aangezien ik wat geld voor mijn verjaardag had gekregen, dacht ik 'laat ik dan eens lux muziek gaan luisteren'. En de iPod Touch was gekocht. Daarmee heb je namelijk in Wifi-vriendelijke ruimtes meteen internetverbinding. En de mogelijkheid van het installeren van apps. Mijn favoriete app is nu al de VPRO-radio-app. En in het bijzonder de marathoninterviews. Vier uur lang met één interessant persoon. Die met Kees Fens, Oek de Jong en Jan Blokker heb ik al gedownload. Lijkt met prima luistervoer voor in de bus.

En ik ben weer 'bij'.

9 opmerkingen:

katharina zei

Oek de Jong heb ik beluisterd en was heel boeiend. Neem dan ook maar een boek van hem mee!

Festina Lente zei

Ah, goed dat ik het weet! Ik heb al genoeg boeken om mee te nemen, oa van Bruno Schulz, een Poolse schrijver. Cirkel in het gras heb ik al eens gelezen.

katharina zei

Jaja, Bruno Schulz, heel bijzonder!
Je krijgt van mij Hokwerda''s kind.
Wanneer ga je?

katharina zei

Ik keek even in mijn kast die ik je nalaat.
Twee boekjes van Schulz: de kaneelwinkels en Sanatorium Clepsydra.
Wat Poolse poezie betreft raad ik je aan Symborska te lezen en Herbert. Mooi voor het slapen gaan in Polen!

v/h schrijverdezes zei

Ik herinner me een Pools boek van heel lang geleden, met verhalen over (o.a.?) de dictatuur. Maar hoe vind ik de schrijver en titel terug?? Wat me nog bijstaat is een moeder die haar zoon belt en zegt 'de kanarie is dood' en dat die zoon dan last met de geheime politie krijgt omdat ze niet willen geloven dat het geen gecodeerde boodschap was.
Door wat jij over de iPod schrijft lijkt het me ineens iets dat ik ook wel zou willen hebben (dat had ik toen b.v. Edwin er een kocht veel minder), maar hoe heb je gekozen, ik bedoel welk abonnement? Het duizelt me van de aanbiedingen en ik vind ze allemaal erg duur, maar ik ben wél over een paar dagen jarig...

Festina Lente zei

Oei, daar hebben we een gespecialiseerde bibliothecaris voor nodig. Je kunt de vraag via twitter stellen tezamen met de hastag #durftevragen!
Het mooie van de iPod touch is dat je er geen abonnement bij nodig hebt; er zit geen telefoon op (ik heb al zo'n eenvoudig dingetje waar je niets mee kunt, dat is voor mij genoeg).
De iPod touches van 8 gigabyte zijn nu overal in de aanbieding; ik had dat genoeg gevonden, maar mijn man zei doe er nou maar gelijk een van 32 gigabyte (volgens mij is dat echt niet nodig hoor). Ik hoor het graag als je er een hebt!!

Festina Lente zei

@ Katharina: gaan we weer over nalatenschap praten, jonge meid? Ik heb er nu 5 van de bieb, is even genoeg (krijg ik vast niet uit)....
Ik ga 30 juli (vertrek 's avonds vanaf Deventer, dus ga voordien ook nog even bij Hannelore langs!)

v/h schrijverdezes zei

O, ik ben er weer ingetrapt, ik haal altijd iPod en iPhone door elkaar (zal wel door die o komen, want iPád verwar ik nergens mee), dwz ik las het gewoon slordig en het kwam ook door die app's die je noemde, dat deed me meteen aan de telefoon (van Edwin) denken.
Dit verandert de zaak qua prijs natuurlijk zeer. Ik zal eens nadenken, maar dat zal wel weer niks opleveren;-)

Festina Lente zei

En, ben je al jarig geweest?