Normaal heb ik zo rond de 70 bezoekers op mijn blog, maar gisteren had ik er ineens 400! Hoe dat zo ineens kwam? Doordat mensen op zoek waren naar informatie over de iPad en ik er ooit een
stukje van 2 regels over heb geschreven. Het vreemde is, dat als ik zelf op iPad google, ik absoluut niet bij mijn weblog terechtkom. Weird.
8 opmerkingen:
Misschien vonden ze je via Blogsearch?
Van 70 bezoekers ben ik trouwens ook al flink onder de indruk. Dat was voor mij (in die goeie ouwe tijd) een absolute topdag...
De wegen van Google zijn soms ondoorgrondelijk, maar het is altijd wel leuk, als je opeens hoog in de lijsten komt.
Zoekresulaten kunnen verschillen per land of regio, maar het kan ook nog uitmaken of iemand is ingelogd of instellingen heeft gewijzigd naar lokaal.
ALs mensen binnenkomen op plaatjes is het ook altijd lastig om te achterhalen hoe ze nu precies zochten.
Een ding is zeker: vindbaar ben je!
@ v/h schrijverdezes: dat zou kunnen ja, dat ze zoeken via blogsearch. Gisteren was het bezoekersaantal overigens alweer gedaald tot 200 en vandaag haal ik dat waarschijnlijk niet eens. Hype voorbij. En die 70 bezoekers, daar zitten ook veel bouncers bij, hoor! Het weigeringspercentage ligt rond de 50%.
@ Edwin: ik vermaak me er altijd wel mee, met die statistieken! Ik wist niet dat de zoekresultaten ook per regio konden verschillen. Per land wel (alleen pagina's in het Nederlands en zo). Plaatjes zou ook nog kunnen, maar ook daar verschijn ik verre van vooraan in de zoekresultaten. Wel heerlijk om over te speculeren.
@Festina
'En die 70 bezoekers, daar zitten ook veel bouncers bij, hoor! Het weigeringspercentage ligt rond de 50%.'
Ik moet bekennen dat ik hier niets van snap. Wat zijn bouncers en wat is een weigeringspercentage? En vooral: waar heb je dat allemaal geleerd?
@Edwin
'Hoog in de lijsten komen' (waarbij hoog relatief is natuurlijk) overkwam mij alleen met volstrekt onbelangrijke stukjes en ik het vond het daarom juist een van de frustrerende kanten van bloggen. Zo zie je maar weer...
Misschien hebben die mensen een andere zoekmachine gebruikt dan Google. Deze mag wel de meest gebruikte zijn en de meeste zoekhits oplevern. Maar bij andere sta je soms te kijken wat dat spoms op kan leveren. Ook metazoekmachines die in alle zoekmachines kunnen kijken. Zoals Ixquick bijvoorbeeld. Die hebben we ook nog gebruikt voor die Radboud Repository.
@ schrijver: bouncen is op een site terechtkomen en dan denken 'daar was ik niet naar op zoek' en meteen weer vertrekken.
Weigeringspercentage is ongeveer hetzelfde; staat op getclicky (nooit gezien?).
@ Reintje: ze zoeken wel met google, dat kun je zien op getclicky (een gratis webanalyticsprogrammaatje)
Dank voor de uitleg. Nee, had ik nooit gezien. Zag nu op clicky wel 'bounce rate' staan.
Een 'dood' blog als het mijne wordt nauwelijks meer bezocht, terwijl er toch nog steeds best interessante dingen op te lezen zijn ;-)
Tja, mensen willen nou eenmaal steeds iets nieuws, terwijl cultureel erfgoed minstens even interessant is. Ongelooflijk maar waar.
Een reactie posten