zaterdag 10 juli 2010

Polen: een week lang gekookte aardappelen

Deze vakantie wordt echt heel anders dan alle andere vakanties tot nu toe. Ten eerste hebben we dit jaar bezoek van mijn schoonouders uit Iran (we waren eigenlijk van plan dit jaar naar Iran te gaan, maar vonden de situatie daar te gespannen om een ontspannen vankantie met de kinderen te gaan vieren; daarom hebben we onze (schoon)ouders maar uitgenodigd) en ten tweede zal ik samen met m'n dochter binnenkort een weekje naar Polen afreizen om mee te doen met het Europees kampioenschap dammen.

Mijn dochter is namelijk pas tweede van Nederland bij de welpenmeisjes geworden, wat haar recht gaf op een ticket naar de Europese kampioenschappen. Vandaag gaan we meer horen over hoe dat precies zal gaan aldaar, maar we weten al dat we een busreis van 15 a 17 uur tegemoet kunnen gaan zien en elke dag gekookte aardappelen zullen eten.

Dat wordt ....eh......fun!

5 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Elke dag piepers eten, lijkt wel de situatie in Nederland in de 19e eeuw toen het plebs elke dag ze te eten kreeg.

Festina Lente zei

Het wordt echt terug in de tijd ja. De voorzitster van de damclub zei dat zij tijdens een damtoernooi in Polen wel eens 5 kilo in een week tijd was afgevallen. Dat zou niet zo'n probleem zijn voor mij, maar ik neem wel reservevoedsel mee (iets van noodles of zo).

Rampjaar zei

Ik heb in Polen bij 'de mensen thuis' erg lekker gegeten. Kort na de val van de Muur was het restaurant wezen helaas nog niet erg op klanten gericht. En acht, aardappels zijn best lekker..:-)

v/h schrijverdezes zei

Ik kan me de tijd nog heel goed herinneren dat in Nederland ook iedereen elke dag gekookte aardappels at (nou ja, af en toe werd een restje wel eens gebakken). Daar krijg je echt niks van hoor, geloof me ;-)

Festina Lente zei

Maar inmiddels ziet het verhaal er nog triester uit: het worden geen gekookte aardappelen, maar aardappelpuree, waarvan niets weggegooid wordt in de gaarkeuken aldaar: de resten worden de volgende dag gewoon onderin de pan gegooid en meegekookt; als je pech hebt, krijg je de onderste laag van misschien wel dagen oud.
Gelukkig ben ik niet zo moeilijk met eten (want ik heb tijdens mijn jeugd eigenlijk ook voornamelijk gekookte aardappelen genuttigd), maar mijn dochter?