woensdag 11 november 2009

Nationale gekte


Grotere kaart weergeven

Het lijkt wel een nationale gekte! Iedereen stuurt elkaar foto's en links van zijn werkplek of huis op Google streetview. Ok dan, hier het linkje naar de universiteitsbibliotheek Nijmegen. Niet bepaald op z'n mooist, want de weg is opgebroken. Erasmus vindt het maar vreemd allemaal.
En mijn eigen huis? Dat mogen jullie zelf opzoeken! De foto's zijn overduidelijk in de winter gemaakt zul je dan zien!

7 opmerkingen:

LeWi zei

Grappig! Ik heb eigenlijk nog nooit zo naar Street View gekeken, maar ik zie na al dat het verslavend is. Ik zie dat jouw buurt inderdaad met sneeuw bedekt is. In mijn straat zijn de bomen kaal, maar een straat verder is het hoog zomer! En mijn benedenbuurman kijkt glazig recht in de camera.

schrijverdezes zei

Is het raar als je dit een beetje onzin vindt? Ik vind het bovendien een eng kantje hebben dat Google zomaar deze vrijheid heeft. Maar ja, ik ben nog uit de tijd van de volkstelling (en het protest ertegen), en dat is érg lang geleden...

festina lente zei

@ LeWi: iets surrealistisch heeft het wel, die verschillende seizoenen. En heb je de portier bij de UB gezien?

@ schrijver: ik geef toe dat ik er ook een dubbel gevoel over heb, maar je eigen plekje zien, dat is toch wel tof! Ik zal je zo via de mail wel even mijn eigen huisje sturen. Dan praat je wel anders :)
Wat ik trouwens ook leuk vond, was dat we - toen we een appartement in Parijs gingen huren - we ook even in de straat konden kijken.
Maar ik kan me voorstellen dat de SV ook kwalijke gevolgen zou kunnen hebben.

schrijverdezes zei

Dank voor de foto! Een heel leuk huis, maar ik vraag me af wat het toevoegt dat Google deze foto gemaakt heeft. Dat had je toch ook gewoon zelf kunnen doen? Ik vind al dat gefotografeer van alles en iedereen iets onfatsoenlijks hebben. maar ja, ik word oud en ik heb teveel tijd om te mokken nu ik niet meer blog...

Edwin Mijnsbergen zei

Tsja, dat privacyrandje blijft scherp maar ik vind het al met al toch super dit. En wat is het verschil met al die losse foto's die je overal kunt vinden? Gezichten worden onherkenbaar gemaakt etc bovendien.

Beter dan filmcamera's die alles permanent filmen in ieder geval. Die vind ik heel wat enger...

festina lente zei

@ schrijver: wat google toevoegt is dat je door de straat kunt hobbelen; dat vind ik toch wel een meerwaarde. Voor de rest zal ik er waarschijnlijk weinig gebruik van maken. Maar dit onderwerp vraagt eigenlijk om een blogpost van jou! Een tegengeluid!

@ Edwin: ja, die filmcamera's zijn eng, vooral als de beelden niet gewist worden....

schrijverdezes zei

@ Edwin,
Dat is een bekende truc: 'Vind je A erg? B is nog veel erger hoor.' Dat maakt A er toch niet beter op? Dit niet om erover in discussie te gaan, maar wel om aan te geven dat het mijn mening niet verandert. Alles kan altijd erger en sterker nog: het wórdt altijd erger. Sprak de optimist ;-)
Dat we het hier allemaal leuk en aardig kunnen vinden ligt aan de vrijheid waar we hier in leven. Denk ik. We worden wel een beetje (of een beetje erg) betutteld, maar zomaar opgepakt, b.v. omdat er een poster van de verkeerde partij voor je raam hangt en Google dat toevallig gefilmd heeft, toch gelukkig nog niet.
Maar ik geef meteen toe dat ik wantrouwig van aard ben ;-) (En dat mijn voorbeeld niet zo sterk is, maar het ging me om het idee.)