woensdag 4 november 2009

Matthijs en de mediapriesterDie Mattijs toch! Hoe kritisch tegenover de mediapriester (of vooral eigenlijk tegenover diens hoogste baas).
Maar laat ik nou eens kritisch zijn tegenover Matthijs: je gaat toch niet meespelen in een verfilming van De gelukkige huisvrouw van Heleen van fucking Rooyen? De paus mag dan condooms in Afrika verbieden, hij speelt tenminste niet mee in een film van Heleen!

22 opmerkingen:

LeWi zei

Precies haha! In elk geval heeft de katholieke kerk het woord "stout" nog niet in de mond genomen!

Edwin Mijnsbergen zei

Heleen is een prachtwuuf ^^

schrijverdezes zei

Leuke tip! Ik kijk zelden tv, dus tips zijn fijn. Die 'father Roderick' volgde ik trouwens op twitter, maar daar schreef-ie vaak in het Engels, dus ik sloeg het meestal over... (En met twitter ben ik net gisteren gestopt.)
Heb jij De gelukkige huisvrouw eigenlijk gelezen? (Ik wel.)

festina lente zei

@ Lewi: nee, daar zorgt de broer van Roderick wel voor!

@ Edwin: NEEEEEE!!!

@ schrijver: graag gedaan en nee, ik heb dgh niet gelezen en ben dat ook niet van plan (als ik HvR zie krijg ik het spaansbenauwd); wat vond jij van dgh?

katharina zei

Dodelijk vermoeiend zo''n vetgebekte mediapriester.
Als-ie iets zou doen wat-ie niet mag doen, zou-ie rustiger worden?
Heerlijk Festina jou het woord F te zien gebruiken. En mijn inziens in relatie tot het fenomeen heleen helemaal terecht.
Fucking Heleen!

schrijverdezes zei

Het is langeleden en ik weet het dus niet precies meer, maar ik herinner me dat ik het níet goed vond en toch achter elkaar uitlas en dat ik dat toch iets vond zeggen. Wat precies ben ik vergeten. Ik vond het in elk geval niet wáárdeloos. Haar later boekn vond ik minder (voor zover gelezen).
Oordelen op grond van uiterlijk en gedrag van een schrijfster zou je eigenlijk niet moeten doen.
Een prachtwuuf vind ik het niet, maar daar moet je misschien een man voor zijn...

festina lente zei

@ Katharina: en het fenomeen mediapriester heeft jou dus niet bekeerd? Het woord fucking gebruik ik inderdaad niet zo veel; het is in ieder geval geen vaagtaal!

@ schrijver: oordelen op grond van uiterlijk en gedrag van een schrijfster zou ik idd eigenlijk niet moeten doen. Het kan ook wel eens totaal verschillen: wat je van de schrijver/ schrijfster vindt en wat je van de persoon vindt. Maar in het geval van Heleen ga ik het toch niet wagen. Toegegeven, eigenlijk zwak...

katharina zei

Helemaal eens schrdzs. Niet oordelen. Maar zoals zij destijds Rob Oudkerk erbij gelapt heeft vond ik zo onder de maat dat in dit geval ik wel oordeel.
Niet dat ik zo gek was op Rob O. hoor.
Ik moet ook bekennen dat ik nog nooit iets van haar heb gelezen en dat zal ook nooit gebeuren vrees ik met mijn (voor)oordeel.
Maar goed in principe heb je gelijk.

schrijverdezes zei

Ik doe het zelf ook wel eens hoor. Vroeger was ik veel principiëler en wilde ik schrijvers ook echt niet zien. Ik weet nog dat mijn buurvrouw vroeg of ik naar Voskuil wilde komen kijken en dat ik weigerde (ik had zelf toen geen tv) omdat ik dacht: misschien vind ik hem wel niet leuk en dat beïnvloedt dan mijn leesplezier. Nu kijk ik wel eens naar schrijvers en ik heb gemerkt dat het me gelukkig niet erg beïnvloedt, ook al omdat ik weet dat schrijven iets heel anders is dan praten. Zo vind ik b.v. Renate Dorrestein leuk om naar te luisteren, maar haar boeken vind ik helemaal niks. HvR zou ik op grond van haar uiterlijk niet gaan lezen, maar de opschudding maakte me destijds nieuwsgierig.

schrijverdezes zei

p.s. @ Katharina,
Als iemand een rotstreek uithaalt wil je hem/haar eigenlijk niet lezen, dat herken ik wel, maar ik denk dat het vooral werkt als die boeken je toch al niet zo aantrokken. Als het een schrijver is die je heel erg goed vindt blijf je hem waarschijnlijk toch lezen.

katharina zei

Het is een ingewikkelde kwestie.
Op dit moment lees ik de filosoof Cioran. Hij was een beetje fout en zoiets kleeft wel aan een schrijver. Net als heidegger: fout in de oorlog en dat blijft aan hem kleven.
En zo zijn er vele. Foucault par example etc.
Dus ja, je hebt gelijk als de schrijver goed is dan lees ik het wel en toch speelt er iets doorheen van.........

festina lente zei

Ik kan het ook niet helemaal loskoppelen. Vandaar misschien dat ik zo van de klassieke schrijvers houd!

schrijverdezes zei

@ Katharina,
Ik was wel een beetje geschokt toen ik hoorde dat J.C.Bloem tamelijk foute ideeën had in de oorlog. Maar ik bleef van zijn gedichten houden. Bij Céline wist ik het van tevoren (en die was nog heel wat erger dan Bloem) maar ik vond Reis naar het einde van de nacht heel goed. Al lezend denk ik meestal alleen aan de opvattingen van de schrijver voor zover ze in zijn boek tot uiting komen.

Edwin Mijnsbergen zei

Heleen is wel degelijk cool en haar boek kon ik ook waarderen. Maar waar ik het nu precies op baseer allemaal?

http://www.zbdigitaal.nl/2006/10/hoe-heleen-van-royen-boeken-verkoopt.html

festina lente zei

Ik gun je alle plezier met HvR, met of zonder kleren, maar ze is absoluut niet MIJN type. En nee, ik ben niet jaloers op haar, verre van eigenlijk.
Dit liedje al eens gezien/gehoord?

katharina zei

schrvrdzs: ik heb Celine direct gereserveerd bij de bieb. Ik ga geheel af op jouw smaak in deze. Dank.
Nog even op de socratische wijze een vraag naar aanleiding van de discussie betreffende schrijvers met een bezoedeld imago:
Jij houdt vn Voskuil. Stel dat je weet dat hij fout was in het geeft even niet wat. En dat je zijn laatste boek gaat lezen dat is geschreven in die tijd dat hij fout was. Dat hele gemier over het al dan niet grijpen naar de vrouw van zijn vriend.
Denk je dat dit gegeven wel of geen rol zou spelen als je het boek leest?

schrijverdezes zei

@ Katharina,
Ik weet het niet, echt niet. Ik merk zoiets pas als het aan de orde is. Bij Bloem had ik er nogal last van, maar uiteindelijk wonnen de gedichten. Bij Céline kon het me weinig schelen. Bij Voskuil kan ik het me niet voorstellen.
Dat je op mijn smaak afgaat lijkt me niet verstandig, maar je merkt vanzelf of je er goed aan deed. En weten waarom iets je níet bevalt is ook altijd wel nuttig.

schrijverdezes zei

@ Edwin,
'Heleen is wel degelijk cool' zeg je.
Dat lijkt me geen absolute waarheid, dus waarom zeg je niet 'Ik vind Heleen cool' o.i.d.?

schrijverdezes zei

@ Festina,
Dat liedje van Dorine Wiersma - 'Ode Aan Heleen van rooyen' vind ik eerlijk gezegd geen enkel niveau hebben en ik vind het ook nogal stom dat de naam van HvR verkeerd gespeld wordt. Dit niet om HvR te verdedigen, maar als je aanvalt, doe het dan goed zou ik zeggen.

festina lente zei

De titel op You Tube is waarschijnlijk van iemand anders. Zelf vind ik het liedje wel grappig, wel grof, maar dat is HvR toch ook?

schrijverdezes zei

Hmm, grof? Mijn eerste indruk was: truttig. (Ik bedoel nu het liedje.) Inderdaad, die titel kan ze waarschijnlijk niet helpen.

festina lente zei

't Zal haar stijl zijn. Ik blijf 'm grappig vinden...