dinsdag 19 mei 2009

That was EnglandWell, we zijn dus weer veilig terug uit Engeland. We hebben een ander Engeland gezien dan in het filmpje hierboven getoond wordt, maar zeker niet minder spectaculair!

Wat dacht je van het aan de alcohol brengen van jonge vormelingen (dat schijnt vrijdag al begonnen te zijn; de elfjarigen moesten drie keer de communie oefenen met de bijbehorende slok wijn en zondag werd dat nog eens dunnetjes overgedaan onder het toeziend oog van de aartsbisschop van Canterbury). Als peetouders hadden wij daar niets over te zeggen, sterker nog, ook wij werden volgegoten met dezelfde voortreffelijke wijn. En ook na de dienst werd er bij de hapjes geen koffie, maar wijn geschonken (rond het middaguur!). De enige tegenprestatie die wij hoefden te leveren was het uitspreken van de woorden 'Bishop, this is Luc'. O ja, en het zingen van hymns en het aanhoren van de lezingen en preek, die ik overigens heel erg goed en aansprekend vond. Bepaald geen straf in ieder geval. En toen hadden we de wijn nog niet op, dus ik heb echt met m'n volle verstand geluisterd! Nee, ik kan me wel voorstellen waarom mijn broer en zijn vrouw overgestapt zijn op de Anglicaanse kerk.

En verder hebben we natuurlijk flink genoten van het mooie landschap (dat begon al bij Dover bij het uitzicht op de mooie krijtrotsen en kastelen), het prettige gezelschap van de Engelsen, de mooie huizen en tuinen, de mooie regen en de vloerbedekking in de badkamer.

Ik denk dat we de volgende keer zeker wat langer blijven. Kunnen we eindelijk ook een keer naar Londen, want daar zijn we uiteindelijk nog nooit geweest.....


2 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Briljant!

Got my motorcycle jacket but I'm walking all the time.....

festina lente zei

That's a nice quotable quote ;)