zaterdag 28 februari 2009

Omid Djalili


Eindelijk is hij ook op de Nederlandse televisie te bewonderen: de vrolijke Brits/Iraanse komiek Omid Djalili. Weliswaar veel te laat, maar daar hebben we de DVD-recorder voor.

Soms is hij ronduit flauw, maar soms ook briljant grappig. De stukjes die ik vooral grappig vind, zijn de sketches waarin hij zelfspot bedrijft met zichzelf als Iraniër en Middenoosteling (en natuurlijk als Brit/ moderne westeling- hij heeft een Britse moeder).

Hij houdt ons allemaal een vette spiegel voor en doet dat in een waanzinnig tempo, afgewisseld met enkele vreemdsoortige buik- en andere dansjes.

Tevens heeft hij gefigureerd in een aantal films (Gladiator, the Mummy, Mean Machine, Spy Game en Pirates of the Caribbean). Ook daar refereert hij menigmaal aan.

Mijn favoriet is voorlopig de sketch met Djalili als homofiele filmmaker die Osama bin Laden gaat helpen met het maken van een video.

Alsof hij het nog niet druk genoeg heeft, houdt de komiek ook nog een blog bij. Te vinden op zijn website.
Go on, Omid! We love your show!

2 opmerkingen:

Strangebrew zei

Ja! Mijn favoriete stukjes zijn die Jane-Austen-period sketches. Vooral omdat voor een deel dezelfde acteurs erin voorkomen als in 'the real thing'...
Omid is snel en kan goed improviseren. Dat in combinatie met zijn toch wel britse inslag; ik zie hem ook graag!

festina lente zei

All right!