zaterdag 10 januari 2009

LinkedIn

Zelf had ik het voor vorige week niet voor mogelijk gehouden, maar ik sta nu ook op LinkedIn. En dat voor een niet-netwerker. Wow he.
Eigenlijk zocht ik een oud-klasgenoot die nu in Frankrijk woont en die ik een jaar of 2 geleden met kerst terugzag, maar veel te kort gesproken had. Onze moeders kennen elkaar, maar om de een of andere reden ging het steeds mis met het e-mailadres. Via LinkedIn is het nu wel gelukt contact met haar te krijgen (e-mailadressen vanuit LinkedIn werken waarschijnlijk beter omdat ze voor Professionele Mensen gemaakt zijn). En met het terugvinden van het contact ging er tegelijk een wereld voor mij open. Wat een contacten! En wat een titels!
Er zaten ook enkele gezamenlijke klasgenoten van ons bij, zelfs enkele oude liefdes. Een schok om die, getooid met grijs haar, weer terug te zien. Ik heb er 's nachts over gedroomd dat we weer allemaal bij elkaar waren. Wat een tijden waren dat en wat een carrières hebben ze nu gemaakt! Ik heb een collega gelijk gevraagd wat mijn functie, enigszins opgepompt, in het Engels zou zijn. Nederlands is veel te gewoontjes natuurlijk voor dit soort sites. Ik had het kunnen weten.
Nieuwsgierig als ik ben, ben ik ook eens naar andere mensen gaan zoeken. Eerst naar oud-klasgenoten van wie ik wel het vermoeden had dat ze op LinkedIn zouden staan. En ja hoor, en met wat voor contacten! Ik zag dat er gelukkig ook behoorlijk wat 'gewone' Nederlanders tussen zaten. Dat stelde me weer enigszins gerust. Toen de familie maar eens onder de LinkedIn-loep genomen. Ja, hoor, stonden er allemaal netjes in. Zij staan nu meer met mij in contact dan ooit.

Vervolgens maar eens kijken wie van mijn collega's er allemaal op LinkedIn aanwezig zijn. Meer dan ik dacht! Wat mij wel frappeerde, was dat niet alle MT-leden erin stonden. Het ontbrekende MT-lid heb ik meteen maar een uitnodiging gestuurd. In een MT zitten en niet op LinkedIn, dat kan natuurljik niet. Een ander MT-lid was alleen zichtbaar via een business-account. Dat is een te ver van mijn bedshow en kost nog geld ook. Ja kom, voor deze kermis ga ik niet betalen. Toen ik vanmorgen wilde gaan kijken wat je nou extra met zo'n businessaccount kunt, bleek het MT-lid alweer uit het netwerk verdwenen. Toch niet bevallen, zo'n businessaccount denk ik dan. Of misschien het hele LinkedIn-gebeuren niet. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen.
Hoewel......misschien is het wel net zoiets als met die feestjes waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar die na afloop toch heel leuk bleken te zijn.
Ik heb in ieder geval via LinkedIn in een week tijd al meer contacten dan ik in 2 maanden tijd blogvolgers heb. Dat geeft toch te denken!

3 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Blogs laten zich moeilijk vergelijken met alle sociale netwerken, omdat het uitgangspunt er anders van is...

Maar mooi is het wel, wie je allemaal kunt (terug-)vinden op al die netwerken...

katharina zei

Wat ben je snel Festina,
Ik was nog bezig mij voor te bereiden om je voortaan met U aan te spreken en jij hebt de halve wereld alweer gelinked!
Voortaan dus U en ik denk dat het terecht is dat de oudere de jongere met U aanspreekt. Er valt namelijk erg veel te leren van de jongere. Andersom is nog een vraag.
Het educatieve element van Uw blog is aardig maar nog aardiger is Uw humor!
Ik groet U, Festina en gaat U eens op het ijs kijken en de diepblauwe lucht en scherpe tekeningen van allerlei boomtakken in ogenschouw nemen. Morgen kan het nog. Ik groet U, Katharina

festina lente zei

@ Edwin: niet alles van mij serieus nemen....

@ Katharina: fraaie ideeën houd je er op na! Misschien moeten we het eens in de groep gooien.
En van dat ijs: dat gaan we morgen zeker doen. Ik heb al een week foto's van het ijs klaarliggen om op het blog te zetten, maar die staan op de andere computer en ik vind dat allemaal zo'n gedoe met zo'n USB-stick. Brrrrr.
Zo, nu ga ik maar weer eens slapen ;-) Dan kijk ik morgen wel even of je al ingelinkt bent!