zaterdag 10 mei 2014

Lustrum


Het was weer even net als vroeger: college oude geschiedenis van professor De Blois. En gelukkig hoefden we geen aantekeningen te maken, want het was onderdeel van een gelegenheidssymposium ter ere van het 85-jarig bestaan van de studentenvereniging klassieke talen. Maar de professor kon het niet laten om bij bepaalde begrippen te vermelden 'dat hoeven jullie niet te onthouden' (alsof we alsnog een tentamen zouden krijgen) en huiswerk op te geven: 'als jullie echt willen weten hoe het er in een Romeins leger aan toe ging, moet je Tacitus' Historiën boek 1 caput 21 t/m 26 eens lezen'.

Na het gelegenheidscollege waren we in ieder geval weer goed op de hoogte van de troepenverplaatsingen in de Romeinse tijd in al z'n facetten ('het Romeinse leger kun je het best vergelijken met een zich verplaatsende stad') en het feit dat het heel gevaarlijk was voor het leger om magazijnproblemen te hebben (welaan, daar weten we in de bibliotheek ook alles van!).

Maar ook andere prominente classici in spe hielden mooie lezingen over reizen en transport in de oudheid, waarbij vooral de presentatie van Claire Stocks over Hannibal in Tunesië in positieve zin opviel.

En natuurlijk gingen we daarna borrelen en eten - het eten echter met een selectief gezelschap in een zelfgekozen restaurantje: de lichting van 1986, eigenwijze stukken vreten.....


N.B.: bij de vorige reunie was ik ook al aanwezig; veel gekker moet het niet worden3 opmerkingen:

Iudith zei

hey, bij die vorige reünie was ik ook! Maar deze heb ik al lesgevend overgeslagen...

haha, die de Blois, heel herkenbaar :) Kwamen de 'vaten vol antistoffen' ook nog langs?

Festina Lente zei

Hé grappig, dan had ik je kunnen zien de vorige keer als ik je toen al gekend had....
De vaten vol antistoffen klinkt mij niet bekend in de oren helaas. Die slaan op?
Volgende reünie zijn we weer present!

Iudith zei

Romeinse beroepsmilitairen die het lange tijd overleefden werden vanzelf onverwoestbaar, daar sloeg het op. Ja, zou grappig zijn elkaar daar eens tegen te komen, wie weet!