vrijdag 24 februari 2012

Herakles en het amfitheater

Ik ben al maanden aan het twijfelen of ik naar het marathontoneelstuk Herakles van theatergroep De Appel zal gaan. Het lijkt me uitermate boeiend, maar..... 11 uur toneel achter elkaar (met enkele maaltijden tussendoor, dat wel), dat lijkt me toch wel heel.....vermoeiend.

Afijn, gisteren werd ik weer eens herinnerd aan het toneelstuk, dat komende zaterdag in première zal gaan. Aus Greidanus, de artistiek leider van theatergroep De Appel, was namelijk te gast bij De Avonden. Hij hield een aanstekelijk verhaal over de voorstelling (natuurlijk stak mijn twijfel weer de kop op) en ook over de hernieuwde inrichting van het theater. Het leek me schitterend.

En toch. Toch beviel me iets niet. En dat had niets met het stuk te maken.

Greidanus beweerde namelijk dat het Appeltheater voor de gelegenheid omgebouwd was tot een amfitheater. Maar toen de presentator hem vroeg het te beschrijven (zie hieronder de foto), beschreef hij een Grieks theater.
lijkt dit meer op het colosseum of een Grieks theater?
Nou ja, het zij hem vergeven. Het zou me er in ieder geval niet van weerhouden te gaan. Mijn God, wat een pietluttrut ben ik toch ook! Ik zou zeggen, trek je niets van mijn opgeheven vingertje aan en luister hier naar de prachtige verhalen van Aus Greidanus bij de Avonden.

7 opmerkingen:

smetius zei

Wrs gebruikt hij amphitheater toch meer overdrachtelijk ;) omdat het wel weer een groots spektakel gaat worden.

Ik heb Odysseus en Tantalus gezien en het is niet vermoeiend, eerder ontspannend: uurtje kijken, effe pauze, wat happen. Genieten kortom.

Festina Lente zei

Klinkt toch goed. Ga jij ook naar deze voorstelling?

leraarklassieketalen zei

Ik ben gisteren geweest. En die elf uur viel me alleszins mee. Het stuk vond ik niet bijzonder diepgravend, maar het was wel een mooi dagje uit.

Festina Lente zei

Ha, een vroege vogel! Misschien moet ik toch maar eens gaan...
Een mooi dagje uit klinkt wel goed in elk geval!

Hans zei

Mocht je wel gaan, print dan deze pagina van de Agenda van de Week van de Klassieken en neem de print mee voor een gratis programmaboek.

Festina Lente zei

Mooi! Dank je wel! Zelf al geweest?

Hans zei

Nee, dat niet.