dinsdag 9 november 2010

Black ops

Vanmorgen kwam mijn buurjongen (met bloeddoorlopen ogen; hij had net een paar soldaten neergeknald) langs: is Dari al thuis? Nee, hij heeft tot het 6e uur les. O jammer, maar kun je even zeggen dat hij meteen uit school langs moet komen, want Black ops is aangekomen.

O nee, dat was ik even vergeten; dat vreselijke spel (nieuwe versie van Call of Duty) kwam vandaag uit. Ook mijn zoon wil het kopen - als je het niet hebt als jongen van 14 lig je eruit in de klas. Maar gelukkig moet hij eerst nog sparen om de bijbehorende Playstation 3 te kopen, hoewel hij daar helaas al behoorlijk ver in is door het niets uitgeven op school aan cola, soep, snoep en chips en het verkopen van zijn Nintendo DS. Alleen de Playstation 2 moet nog verkocht worden, dan is hij zo ver.

Het spel wil hij voor sinterklaas hebben, maar dat weiger ik toch echt. Ik heb net even bij het buurjongetje meegekeken, maar had daarna een stevige wandeling in de zachtmoedige natuur nodig om weer een beetje bij zinnen te komen.

6 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Het spel domineert zwaar. Ik hoor het op dit moment boven knallen bij de oudste, de jongste zit thuis bij z'n vader te spelen en is net deze week een beetje ziek thuis. Lang geleden dat ik zoveel ophef over een spel voorbij hoorde komen.

Zie het maar zo dat ze er heel veel in kwijt kunnen. Dan is dat er maar uit. Tegenhouden werkt waarschijnlijk averechts?

Maar ik snap dat het toch wel een dilemma is. Niet bepaald te vergelijken met dammen...

Reintje Senders zei

In de Metro en de Spits staan ook al de nodige artikelen over dit nieuwe spel. Gelukkig heb ik er m'n neefje nog niet over horen praten, ik denk niet dat het bij m'n broer en schoonzus er snel zal inkomen.

Festina Lente zei

@ Edwin: dank voor je opbeurende woorden! Jij hebt er natuurlijk niets over te zeggen bij de boys?

@ Reintje: ik wou dat ik ook kon zeggen dat het er bij ons niet inkwam, maar zoals Edwin al zegt: tegenhouden werkt averechts. Hij moet iig wel alles zelf betalen èn goede cijfers (blijven) halen.

Edwin Mijnsbergen zei

@Festina: daar zou ik me niet eens aan willen wagen. Ze zijn al wat ouder en moeten vooral zelf hun keuzes maken...en de consequenties ervan merken. Ik kan alleen maar tips geven af en toe...

En ja...ik ben natuurlijk ook de vader niet :-)

Strangebrew zei

Heb ik nog geboft dat R. niet zo dol is op first-person shooters... Niet onder de 16 hebben wij wel eens geroepen, hij is nu 10...so far so good.

Festina Lente zei

@ Edwin: lucky you:-) D. gelooft er trouwens geen snars van dat 'jouw' jongste een beetje ziek thuis zit...

@ Strangebrew: wacht maar af, als-ie eenmaal op de middelbare school zit, na de brugklas, dan verandert alles (heb ik het idee).