zondag 16 augustus 2009

De hippe bewoners

Het is een bepaald slag mensen dat over het algemeen in NIVON-huizen komt: bewust, sociaal, natuurvriendelijk. Iedereen doet er zo op z'n eigen manier z'n best voor om met z'n allen een leuke, rustige sfeer te creëren.

Maar soms moet de huiswacht toch een beetje bijsturen: 'het is nu toch wel een beetje een te grote troep in de keuken. Kunnen we daar in het vervolg met z'n allen wat beter op letten?' Met name sinds begin dit jaar de corvee is afgeschaft, lijkt men zich misschien af en toe iets consumentachtiger op te stellen.

Maar de televisie keihard aanzetten, terwijl er mensen aan het eten zijn, dat is tocht echt not done in de NIVON-huizen. Afgelopen week was er een stel dat dat niettemin deed. En eigenlijk was dat nog heel grappig ook, omdat het zo onverwacht was. Gaandeweg werd duidelijk wat er aan de hand was. Het stel (een soort Janis Joplin après la lettre en donkere man met hoed en leren broek in cowboylaarzen; ze vielen meteen al op) had namelijk een staatslot gekocht en wilde weten of het de 25 miljoen had gewonnen. De uitslag zou om vijf voor acht bekend gemaakt worden; het was echter pas kwart voor zeven! Het stel kon blijkbaar niet zo goed lezen? Vriendelijk opperde de huiswacht de uitslag samen met hen op internet te bekijken, zodat de rust hersteld kon worden. Gaarne gingen ze daar op in. Helaas hadden ze geen prijs gewonnen.

De volgende dag was er weer een incident, maar dan van een heel andere aard: een mevrouw gilde het bijna uit, omdat uit haar theepot volgens haar thee was verdwenen. En het was nog wel zulke bijzondere thee, dat niemand die lekker zou kunnen vinden. En iedereen werd direct in staat van beschuldiging gesteld. Gelukkig was de hysterie maar van korte duur.....

Ja, je maakt wat mee in de natuurvriendenhuizen. Loten uit de loterij, dat zijn het!

5 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

nivonhuizen, diy-hotels: ik had er nog nooit van gehoord.

Zo leer je nog eens wat :-)

festina lente zei

Zeker, elke dag weer; ook dat moet je zelf doen!
Wat niet in de beschrijving staat, is dat ze soms ook nog eens uitgerust zijn met aardige bibliotheekverzamelingen.

festina lente zei

Jouw knipoog nemen we maar even niet serieus :)

Edwin Mijnsbergen zei

Dit stelde een glimlach voor. Zo'n warme.

Als ik ^^ doe ben ik zwaar aan het grijnzen, dan wordt het al een beetje anders ^^

festina lente zei

Weer wat geleerd ^^.
Maar wel een beetje te moeilijk voor mij, al die subtiliteiten. Daar moet nodig eens een lijst van gemaakt worden!