zaterdag 9 mei 2009

Dorpskapper

Ik moest eigenlijk al heel lang naar de kapper, maar ik heb nooit zin om naar de kapper te gaan. Het duurt namelijk altijd zo lang en is zo zonde van de tijd. Gisteren dacht ik, weet je wat, ik maak gewoon een afspraak in Lent, bij de kapper waar ik met m'n kinderen ook altijd naar toe ga. Misschien duurt het daar wel korter. En je gelooft het of niet: dat was ook zo! Binnen anderhalf uur stond ik weer buiten, geverfd en wel.

Niets ingewikkeld behandelinkje zus, behandelinkje zo, het is echt leuker met highlights, nee, we kunnen beter de kleur helemaal weghalen in plaats van alleen de uitgroei te behandelen, zal ik het nog even mooi opföhnen. Niets trendy inrichting, trendy spulletjes die ze je proberen aan te smeren, niets in trendy kleren naar de kapper omdat je anders zo uit de toon valt daar.

Gewoon knippen en verven.
En wist je trouwens dat Frank Rijkaard een nieuwe vriendin heeft? Z'n kindermeisje! Mooi haar heeft ze trouwens. Naar welke kapper zou ze gaan? Als je haar niet kent: sorry, ik kan geen foto's plaatsen, want die waren exclusief voor de Story! Moet je zelf maar naar de kapper gaan!

11 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ik ga altijd naar een heel stadse kapper (als ik ga, want ik hou er evenmin van als jij) en ze hebben zelfs nog nooit geprobeerd me tot verven te verleiden. Of zou ik meteen uitstralen dat zoiets echt niks voor mij is? Werd al grijs op mijn 18e...

festina lente zei

Ik heb mijn haar altijd geverfd; eerst rood (altijd zelf), daarna raadde de stadse kapper mij aan om het gewoon weer in mijn eigen kleur te gaan verven. Toen ik zei dat ik dat saai vond, raadde hij mij de highlights aan. Op zich prima. Maar ik vind al dat gefrunnik aan mijn haar maar niks. Het kapsel heb ik al laten varen, draag het nu gewoon lang. Goed dat jij gewoon je eigen kleuren laat zien! Misschien kom ik ook ooit zo ver!

schrijverdezes zei

Stel dat ik op mijn 18e begonnen was met verven, wat zou dat een geld gekost hebben in die bijna 40 jaar! Waarom zou je eigen kleur saai zijn? Een paar jaar geleden zat ik 's in de bus met allemaal oudere dames en ik besefte ineesn: ik ben de jogste maar de enige grijze. Nu lijkt grijs opeens in de mode te zijn. Ik vlei me met de gedachte dat ik een trendsetter was. Ik vind het enge van de kapper dat het soms (eigenlijk zelfs vaak) helemaal niet wordt wat je ervan hoopt. Ik heb al heel wat jaren erg kort haar en wil het nu wat langer, maar weet niet goed hoe. Soms wou ik dat ik moslima was, maar zo'n hoofddoek lijkt me wel erg warm.

schrijverdezes zei

ineesn = ineens, jogste = jongste (zal het late uur zijn)

Edwin Mijnsbergen zei

lol

festina lente zei

Hoofddoek: niet aan te raden! Ik heb er ervaring mee!

schrijverdezes zei

Nee, mij lijkt het ook niks, alleen op wat men een bad hair day noemt. Veel R'damse meisjes lijken er anders over te denken.
Was je in Iran? Lang?

festina lente zei

Ik ben 2x in Iran geweest (een keer 6 jaar geleden en een keer 1 jaar geleden). Prachtig land! Geweldige mensen! Als je me je e-mailadres geeft, stuur ik je een linkje met hoofddoek!

festina lente zei

PS mijn e-mailadres vind je bij mijn profiel.

schrijverdezes zei

Ik heb je gemaild, maar vanaf een onbekende pc, dus misschien is het niet goed gegaan (ik kan het nl. nergens terugvinden). Als je niets gezien hebt graag even bericht, kan dat? Doe maar naar schrijverdezes@gmail.com
O, dit is eigenlijk al genoeg natuurlijk, maar ik stuurde je eerst mijn 'echte' mailadres. Het moderne leven is me soms te ingewikkeld...

festina lente zei

Maar ook weer makkelijk, want het is gelukt!