zaterdag 4 april 2009

Nicko's

NEEEEE! Zijn we net van de voetbalplaatjes af, moeten we weer Nicko's gaan sparen! Nicko's zijn een soort metalen flippo's met figuren uit populaire Nickelodeonseries erop. Je krijgt ze gratis bij.....je raadt het al: elke 10 euro boodschappen. Gelukkig doen we boodschappen bij een van de deelnemende supermarkten, dus ik hoef niet zo te leuren voor mijn kinderen. Toch is natuurlijk elke hulp welkom :-)

6 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Gekte!

schrijverdezes zei

Ik herinner me nog van een jaar of 10 geleden dat een collega een flippo uit een modderplas viste en zei 'Anders zou T. (zijn zoontje) het me nooit vergeven.' Sindsdien heb ik ze altijd voor hem bewaard.

festina lente zei

@ Edwin: lach maar!
@ Schrijver: gelukkig zijn mijn kinderen met deze actie vrij relaxed. Mijn dochter zei dat als ze maar 1 cent moesten betalen voor deze nicko's, ze ze niet eens zou willen hebben. Maar nu het 'gratis' is natuurlijk wel. Het enige goede eraan vind ik dat ze door het ruilen met kinderen in contact komen waar ze normaal niet zo veel mee hebben.

schrijverdezes zei

Ik heb, schijnt het, mijn dochters ooit tegengewerkt in het hebben van een 'spenenketting' (weet je wat dat was??). Het wordt me, 20 jaar later, nog af en toe verweten...
Ik bedoel maar.

festina lente zei

Wat is in 's hemelsnaam een spenenketting?

schrijverdezes zei

Ha Festina,
Hoe leg ik dat nu weer uit? Ik weet het zelf nog maar half... De 'spenen' waren een soort bedeltjes (dat begrip ken je hoop ik), plm. 1 tot 5 cm groot, van gekleurd doorzichtig plastic en lijkend op een fopspeen, in diverse vormen. Die kon je kopen, aan een draadje rijgen en om je nek hangen. Dit was zo'n 20 jaar geleden populair bij meisjes van 5 à 10 jaar. Ik vond het erg ordinair en verzette me aanvankelijk, maar ging uiteindelijk overstag. Mijn oudste dochter beklaagt zich er af en toe nóg over.
Op internet kon ik er niets over vinden.
Groet, schrvrdzs