zaterdag 14 februari 2009

Open dagen

Mijn zoon zit in groep 8, dus hij zal volgend jaar ergens naar een middelbare school moeten. Vandaar dat we vandaag - net als vorig jaar - een paar scholen in de buurt bekeken hebben.

Op naar de open dagen dus. Scholen bekijken met mooie bloemetjes op de tafels en zo. Op z'n alleraardigst zullen we maar zeggen.
De informatieavonden hebben we overgeslagen. Ik vind het nogal wat om mijn kind om half elf pas in bed te stoppen op een doordeweekse dag. Stel je voor dat hij de dag erna een stuk van de drempeltoets moet maken! Ja, je leest het goed. Op de school van mijn kinderen wordt namelijk geen CITO-toets gehouden, maar een drempeltoets. En die wordt niet op één dag gehouden, maar verspreid over de week. Van tevoren is niet bekend welke dagen precies. Dat zou de kinderen maar onnnodig zenuwachtig maken. Het maakt mij geloof ik meer zenuwachtig dat het niet gewoon op een dag is. Maar misschien is het beter zo. Ik ben gelukkig geen deskundige.

Vandaag op zoek naar de school van de tweede keuze. De eerste keuze was vorig jaar al gemaakt. Het was ontspannend om op de school van de tweede keuze rond te lopen. We werden rondgeleid door een meisje uit de brugklas. Mijn zoon had haar uitgekozen uit het gidsengroepje. Het meisje leidde ons geduldig rond langs alle lokalen. Erg leuk om weer eens in een wiskundeboek te kijken. En in een Engels boek. En Engelse dropjes geserveerd te krijgen. Soms lijkt het of er niets veranderd is in al die jaren.

Maar dan. De CCgamersclub. De school stelt elke vrijdag na de lessen enkele lokalen aan de leerlingen beschikbaar om te gamen. Leraren doen ook vaak mee, vertelden de gamers. Die waren echter maar moeilijk te verslaan. Er is enige game-apparatuur op school aanwezig, maar de kinderen mogen zelf ook van alles meenemen: DSjes, PSPtjes en hele Wii's met alles erop en eraan. Ik geloof niet dat wij dat hadden 30 jaar terug....

Verder werden er behoorlijk wat feesten gehouden in de partyruimte Zjee Huub. Dat zag er wel heel gezellig uit, net als de pauzeruimte, die meer een bruin café leek.

Na de proefles (Frans; bij de vorige school hadden we al biologie en Latijn gedaan) wisten we het: het was een superleuke school, maar de eerste keuze blijft staan. Voor mijn zoon dan. Mijn dochter krijg ik niet meer naar het SG na die biologieles van vorig jaar, waarin het hart van een koe voor de ogen van de kinderen ontleed werd.

4 opmerkingen:

Strangebrew zei

Wij hebben vandaag het Stedelijk Gym en het Citadel gedaan. Lot is er al uit! Die gaat voor Fins als extra vak...

festina lente zei

Bij het Citadel zeker :-)

Strangebrew zei

Of chinees...
Nee, Citadel is meer iets voor Kind Twee. Die kan daar net iets meer wiebelen, dat kan op het SG niet echt... Lot kan stilzitten als het moet :)

festina lente zei

Ja, zij past daar echt! Kan ze met Dari meefietsen volgend jaar! Ik weet ook niet of het SG iets is voor ons Kind Twee; die houdt ook iets meer van stuiteren...