woensdag 25 maart 2020

Mooie initiatieven in moeilijke tijden


Soms ben ik gewoonweg trots op mijn vrienden! Bijvoorbeeld als ze mooie initiatieven ontplooien tijdens de coronacrisis.
Neem nou Fenno en Mieke, een stel waarbij je als stel relatietherapie kunt volgen, wat sowieso een goed idee is. Maar helemaal nu! Want tijdens de quarantaineperiode zit je behoorlijk op elkaars lip en niet elke relatie is daar tegen bestand, zeker als die toch al wat wankel was; je hebt nu immers weinig escapes meer.

En omdat ze even geen gebruik van hun praktijkruimte kunnen maken, en het zonde vinden van de borden die anders door de kamer vliegen, bieden ze tijdelijk gratis noodtherapie aan. Geweldig toch? En ze hebben ook nog een weblog met allerhande tips en tricks voor als het niet zo lekker loopt met z'n tweetjes. Of met z'n viertjes of meer voor degenen die kinderen hebben rondlopen. Terecht dat deze positieve actie de aandacht van de landelijke pers heeft getrokken. Luister hier maar eens naar Thank God it's Sunday afgelopen zondag op radio 2.

Maar daar houdt het niet mee op, want Fenno biedt ook nog eens gratis noodsessies voor mensen met angst- en paniekklachten die ontstaan zijn door coronastress. En ook daar is de pers opgesprongen, zie hier bij De stip of hier in Trouw. Fenno is bij beide media ook even in beeld, en je kunt goed zien dat hij niet eng is, integendeel! Hij is één bonk rust en begrip, precies wat je nodig hebt tijdens dit soort dagen/weken/ maanden.

Doet Mieke dit soort noodsessies dan niet? Nee, want die is ook nog juf, en dat is ook een belangrijk, vitaal beroep zelfs, dezer dagen. Maar de pers dan? Is die dáár dan niet op afgekomen? Of is dat niet spectaculair genoeg soms? Ja, zeker wel. Kijk hier maar eens....!

Kijk, dat noem ik nog eens positief verschil maken. Keep up the good work, guys!

1 opmerking:

Unknown zei

Wat lief! Dank je wel!