vrijdag 10 mei 2013

Geschiedenis van Silicon Valley


Eigenlijk zou ik er met een vriendin heengaan, de opnames voor het DWDD-college van Alexander Klöpping over Silicon Valley, oftewel de ontwikkeling op het gebied van hard- en software en de mensen en bedrijven eromheen daar op dat kleine stukje grondgebied in Amerika.

Maar dat ging op het laatste moment niet door.

Dus ik was blij dat ik de driedelige reeks tenminste thuis kon/kan bekijken. Vanavond is het laatste deel uit de serie: web 3.0, over de toekomst van het web.

De eerdere afleveringen gingen over respectievelijk het verleden en het heden van de PC's, de tablets en het internet en gunden ons een kijkje achter de schermen bij Facebook, Google en What's app.
En een aardige inkijk bovendien in de machtsstrijd tussen IBM, Microsoft en Apple in de begintijd, de fantastische secundaire arbeidsvoorwaarden bij Google, de invloed van de hippiecultuur bij met name Apple en de totale gekte (programmeermarathons tot je er bijna dood bij neervalt!) in de nerdwereld waar Alexander zo gek op is.

Ik zou zeggen: kijken vanavond! Our future is in their hands. En als je toch bezig bent, kijk dan meteen even de aflevering van Tegenlicht over Peter Diamandis (stichter van de Singularity University in - jawel - Silicon Valley) in dat kader; daar krijg je meteen goede zin van, want hij meent dat we alle crises de komende decennia met behulp van techniek gemakkelijk zouden kunnen oplossen. Als we ons best maar doen.

Hieronder de eerste twee afleveringen van de DWDD-colleges:

Update: en hierbij ook het laatste deel:


Geen opmerkingen: