maandag 23 juli 2012

Zomerfeesten 2012

Na onze heerlijke vakantie waren we uitgerust genoeg om aan de zomerfeesten deel te nemen. En we zijn rustig begonnen met een lezing in de transparante kerk over het boeddhisme door RU-hoogleraar Paul van der Velde.

Daarna hebben we ons ter compensatie door Jezus laten omhelzen (en meer) en hebben daar nog even rustig met wat mensen over nagepraat; een wedergeboorte moet gevierd worden, nietwaar?


De woensdagavond was gereserveerd voor Twabana, de Nijmeegs/Lentse tweetmeet van het jaar op het Habana strandfestijn. Het bier vloeide rijkelijk en iedereen heeft weer flink wat nieuwe (IRL) contacten opgedaan. Ik heb bijvoorbeeld voor het eerst Michel Kao ontmoet (en die ken ik al behoorlijk lang via twitter; in het echt is-ie nóg leuker). En natuurlijk ontbrak ook mede-organisator en chipskenner Nico Nijenhuis niet....

En donderdag was het (hoewel het voorafgaande absoluut niet onderschat moet worden) echte hoogtepunt: het optreden van Ellen ten Damme op Habana: in onze achtertuin dus. En het was een prachtig, intiem en wervelend concert. Ten Damme was alleen, maar ze wist de zaal te betoveren, te verleiden, te vermaken, aan het lachen te maken; ze was engelachtig en vamp tegelijkertijd en kon er duidelijk zelf ook geen genoeg van krijgen, vooral niet toen Sven Ratzke haar kwam vergezellen voor een paar uitzinnige duets. En daarna wilde ze - om in Duitse sferen te blijven - nog best een Nina Hagenstuk en het ongecensureerde platgefickt ten gehore brengen. Wat mij betreft mag ze volgend jaar weer komen!
Fotoverslag van het concert bij 3 voor 12

Geen opmerkingen: