zaterdag 14 mei 2011

Hoe we in Rome blijven

We hebben een heerlijke tijd gehad in Rome, veel gezien, veel meegemaakt.
Maar natuurlijk ook veel gemist.

Wat we gemist hebben is ten eerste natuurlijk de zaligverklaring van de paus (of was dat met opzet?), verder de uittocht van een deel van de Romeinen uit de stad in verband met een voorspelde aardbeving (die vond wel plaats, maar dan wat verderop, in Spanje), het tot leven komen van Nero, de nacht van de Romeinse musea en de jaarlijkse eedaflegging van de Zwiterse garde - bijzondere instelling, deze garde; mooi artikel daarover bij SPQR, waaruit ik onder andere leerde dat de pakken van dit elitekorps helemaal niet ontworpen zijn door Michelangelo en dat de hellebaard niet hun enige wapen is, weer een paar illusies armer.

Het leuke is wel, dat ik door het lezen van dit soort berichten (en het ordenen van de foto's natuurlijk!) een beetje in Rome blijf. En in Italië sowieso door het lezen van het boekje van Maarten Veeger: Een verleidelijk theater, cultuurgids voor het Italiaanse leven, dat ik op de valreep voor onze reis voor nog geen 7 euro kocht en heerlijk in het vliegtuig en in de week na de reis heb gelezen.

Ciao Roma!

6 opmerkingen:

ern@zone zei

Vandaag heb ik zaterdagdienst in de bibliotheek. Mijn oog viel op een nieuw boekje in onze collectië: Kleuren van Rome van Rosita Steenbeek en Sieb Posthuma.
Columns die eerder zijn verschenen in Italië Magazine.
Het ziet er zo mooi uit, wellicht leuk voor jou om te lezen.. ;-)

Festina Lente zei

Ha, daar mmoet ik eens achteraan gaan dan! Heb parels van Rome uiteraard ook al gelezen van RS. Vind wel dat ze zichzelf vaak herhaalt, maar heeft prettige schrijfstijl.

Wilma van den Brink, MA zei

Rome! Heerlijk, zeg. Ben een beetje jaloers ;-)

Festina Lente zei

Ga je toch ook lekker een keertje? Jij kunt tenminste buiten het seizoen > is vele malen goedkoper!

Marjo Bakker zei

Heb net een post gewijd aan het overleg. Misschien dat dat nog een leuke aanvulling is? :-)

Festina Lente zei

Absoluut! Heb meteen een link gemaakt!