vrijdag 21 januari 2011

Geschiedenis met LEGO

Van lego kun je alles maken, zelfs de hele canon van de geschiedenis uitbeelden.

Via @Tenaanval kwam ik terecht op een wedstrijd via Flickr op dit gebied. Leuk, zoals Alexander de Grote, Caesar en Hannibal, maar ook Chaucer, Jeanne dÁrc, Columbus, Leonardo da VinciMaarten Luther, Napoleon, Hitler en Roosevelt door kinderen (?) zijn weergegeven.

Ik kan me niet herinneren dat mijn kinderen zo creatief waren, maar geschiedenisles via legopoppetjes hadden ze vast leuk gevonden!

8 opmerkingen:

maartenhekman zei

Kende je deze ook al: http://www.thebricktestament.com/

Reintje Senders zei

Hi hi, zo leer je spelenderwijs met geschiedenis omgaan. Leuke poppetjes.

Hans zei

Misschien brengt dit The Lego Group op een idee een serie Lego-sets met geschiedenisonderwerpen uit te brengen. Ik zie Lego-sets over de oudheid wel zitten.

Festina Lente zei

@ maartenhekman: zeker! ook zeer de moeite waard!

@ Reintje: Het zijn heerlijke poppetjes! En zo flexibel!

@ Hans: ik hoop het; de Harry Potterserie is ook een groot succes geworden geloof ik; wij hadden ook een half Zweinsteinkasteel; mijn kinderen waren er gèk op! Alles werd nagespeeld.

Lewi zei

Lego is gaaf! En The Brick Testament kende ik ook nog niet, ook geweldig zeg!

Festina Lente zei

O ja, jij bent ook een echte lego-liefhebber toch?

Bas zei

Zelf groot liefhebber van Lego. Deze geschiedenispoppetjes zijn zeker niet door kinderen bedacht. Je moest eens weten hoeveel volwassenen er nog bezig zijn in Legoclubs e.d. Ze maken overigens de prachtigste dingen. Er zijn ook wel architectenwedstrijden met Lego geweest. Inderdaad, van Lego kun je alles maken.

Festina Lente zei

Goed dat je het zegt; dan ga ik de legodozen nog niet wegdoen. Mijn zoon keek net even mee naar de figuurtjes en hij herkende waar alle hoofden, truien, broeken en kapsels vandaan komen: hé, die heeft het pak van Indiana Jones (bij Hitler) en die het haar van Ron en dat is het hoofd van de vuilnisman en zo. Leuk inderdaad!