vrijdag 22 oktober 2010

Nederland leest

Nederland leest en ik lees dus ook. En ik ben blij dat ik gelezen heb dat het boek de grote zaal ook in grootletterformaat wordt uitgebracht (weliswaar niet als gift, maar te leen in de bibliotheek en vooral omdat het bij het thema van dit jaar: ouderenzorg past). Ik dacht meteen aan (voorheen) schrijverdezes, die hier zo hard voor gepleit heeft.

En zo begin je soms (aan iemand) te denken terwijl je leest.

En geniet je dubbel.

11 opmerkingen:

v/h schrijverdezes zei

Inderdaad niet helemaal waar ik voor pleitte, maar in elk geval íets. Ik zal wel nooit te weten komen of ik er aan heb bijgedragen, maar het is in elk geval leuk om te denken dat dat misschien zo is.
En aardig dat je aan me dacht ;-)

v/h schrijverdezes zei

En hoe vind je het boek trouwens? Ik las het lang geleden en onlangs nog eens en vond het erg mooi.

Bas zei

Ik wil De grote zaal ook nog gaan lezen. Had er nooit van gehoord, maar begrijp uit de publiciteit dat het een heel bekend en veel vertaald boek is geweest.

Festina Lente zei

@ v/h schrijverdezes: natuurlijk hebben jouw oproepen geholpen! En nu door blijven gaan (bijvoorbeeld door Eppo vNtS een bedanktweetje te sturen? Het boek heb ik nooit gelezen, maar heb gisteren wel een exemplaar gehaald en ben er nu in begonnen; het begint in elk geval ontroerend.

@ Bas: ik kan je de hand geven!

v/h schrijverdezes zei

Ik denk er ook over om het volgend jaar opnieuw te proberen (dwz als ik dan nog betrokken ben bij het 'ouderenwerk', wat de vraag is) en even bedanken staat inderdaad ook op het programma, maar niet via twitter ;-)

Festina Lente zei

Ha, goed zo! Maar: hoezo is het de vraag of je nog bij het ouderenwerk betrokken bent?

v/h schrijverdezes zei

Reorganisatie en als gevolg daarvan hoogstwaarschijnlijk ontslagen die o.a. mij kunnen treffen. Ik ben er niet gerust op. Kan ik wél weer gaan bloggen natuurlijk ;-)

Festina Lente zei

Oei, klinkt niet best. Maar dat geldt niet voor het feit dat je misschien weer gaat bloggen. Kriebelt het af en toe niet?

v/h schrijverdezes zei

Nee, er kriebelt niks, maar ik dacht: als ik werkloos word ga ik daarover bloggen. Maar nog niets is zeker daaromtrent...

Festina Lente zei

Gelukkig maar!!

v/h schrijverdezes zei

Die onzekerheid is ook wel een beetje zenuwslopend hoor...