vrijdag 6 augustus 2010

Berekend

Omdat de dammers geen slaap- en uitrustplek bij de speelzaal zouden hebben deze week, had onze teamchef bedongen dat wij in de damtempel een rustruimte met matrassen zouden kunnen krijgen.

Die hebben we inderdaad gekregen in de vorm van een eigen (biologie)lokaal. Twee dagen later zijn we daar echter weer uitgezet, omdat we te dicht bij de toiletten van de damzaal zouden zitten en dus voor zouden kunnen zeggen. Daar hadden de Russen over geklaagd. En zelf stonden de Russische spelers nota bene tijdens de wedstrijd soms gewoon te bellen bij de toiletten.

Enfin, wij werden naar een ander lokaal gedirigeerd, ver van de toiletten. Het economielokaal dit keer. De Russen blij. En wij ook.

Het lokaal bleek echter een merkwaardige invloed uit te oefenen op mijn dochter en het zusje van een van de pupillenjongens. Zij gingen ineens geld vragen voor de kopjes koffie die ze hadden leren zetten. En, daartoe aangezet door de poster over inflatie waren de kopjes koffie de volgende dag ineens 2 keer zo duur...

Maar niemand klaagde, want Nederland heeft het goed gedaan dit toernooi: tweede in het landenklassement (achter de Russen) en een heuse winnaar bij de pupillenjongens (Jan Groenendijk, in de gaten houden die naam!) en juniorenjongens (Roel Boomstra). Verder een paar tweede, derde en vierde plekken.

Helaas is Mandje niet zo goed geƫindigd, maar ze mag heel trots zijn op haar 14e plek (van de 24 deelnemers). Met name haar laatste partij was verdiend gewonnen en uitstekend volgens de coaches. Veel geleerd dus deze week.

Nu morgen nog een half dagje sneldammen en daarna traagterugreis met de bus. Een hele klus.

Maar de eerste klus die nu nog geklaard moet worden is een partijtje tennis tussen Mandje en een van de coaches. Ben benieuwd.

Geen opmerkingen: