vrijdag 19 maart 2010

Nijmegen heeft 't!

Goh, zeg, de oudste stad van Nederland loopt een keer voorop! Nijmegen is naar eigen zeggen de eerste gemeente in Nederland waar je als inwoner of als toerist middels 'toegevoegde realiteit' met je iPhone informatie over (400) lokale kunstwerken kunt krijgen. Handy!

Minder toeristenlokkend is echter het feit dat de Marokkanen in Nijmegen relatief behoorlijk crimineel zijn. En dat voor een stad die al bijna 2.000 jaar ervaring met allochtonen heeft!

8 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Dat 'relatief behoorlijk crimineel zijn' kán ook betekenen dat de Nijmeegse politie relatief vaker geneigd is Marokkanen op te pakken. Of vergis ik mij nu?

festina lente zei

Je zou best eens gelijk kunnen hebben; daarvoor weet ik er te weinig van af.

schrijverdezes zei

Da's nou het gevaar van dergelijke informatie ;-) Ik weet er evenmin iets vanaf hoor. Maar het zoú kunnen.

festina lente zei

Maar dan is dat landelijk waarschijnlijk ook zo; dat maakt het wel weer vergelijkbaar.

schrijverdezes zei

Als het landelijk zo is, is het inderdaad vergelijkbaar, dus ik bedoelde dat de Nijmeegse politie bij de aanpak van Marokkanen misschien afwijkt van het landelijk gemiddelde. Niet zo waarschijnlijk misschien, maar toch ook niet uit te sluiten. Want wat zou de reden zijn dat de Nijmeegse Marokkanen wél van het landelijk gemiddelde afwijken?
Dat weet waarschijnlijk ook niemand.

festina lente zei

Ik in ieder geval niet! Voer voor de studenten sociologie in onze stad!

Reintje Senders zei

Zo'n Iphone toepassing is helemaal van deze tijd. Leuk voor belangstellenden om iets meer va d kunstwerken te weten die in de stad aanwezig. In Middelburg willen ze ook zoiets gaan opstarten. Een tijdje geleden heb ik de eerste foto's aangeleverd voor een project om de meer historsiche kanten van Middelburg eruit te lichten: hoe zag een straat er vroeger uit en hoe is het nu daar gesteld.
Wat betreft de Marokkanen. Alles wat een licht getinte huidskleur heeft en iets doet wat niet mag, wordt door de politie als Marokkaan gezien. Licht getinte huidskleur is een typische politieterm. En wat betreft de politie Gelderland-Zuid, daar schijnt ook het een en ander te rommelen. Laat ze eerst hun eigen zaakjes opknappen voordat ze anderen aan gaan pakken.

festina lente zei

@ Reintje: leuk project lijkt me dat, dat historisch Middelburg.
Verder wist ik niet dat het zo rommelt in Gelderland-Zuid qua politie...