donderdag 17 september 2009

Voddenkoptax

Wat een onzin kraaide onze nare hofnar gisteren toch weer uit!
Ik stel voor een tax te heffen op het op de televisie verschijnen van mannen met geperoxideerde kapsels à raison van 1.000 euro per keer. Verdienen we eindelijk eens terug wat deze nar ons al gekost heeft.

18 opmerkingen:

Annie Maessen zei

Een politieke uitglijder (?)hoor ik net. Gelukkig. Maar ja het is wel gezegd.

schrijverdezes zei

Dit al gezien?

festina lente zei

@ Annie: die man kun je langzamerhand toch niet meer serieus nemen? Maar ja, laat 'm z'n hand maar overspelen...

@ schrijver: nee, lol!

LeWi zei

Ja, heeft niemand dat eigenlijk ook berekend? Ik zeg: Kamervragen!

e.v.dooren zei

Volgens mij is onze geblondeerde Limbopruik geïnspireerd door het Antwerpese besluit en later door het bestuur van alle Vlaamse Openbare scholen om de hoofddoeken op school te verbieden. Maar ja, we weten allemaal dat daar in Antwerpen hetzelfde soort tuig rondloopt als onze PVV-voorman, alleen heeft deze frontman een bloempottenkapsel.

festina lente zei

Ja, daar boffen we toch maar mooi mee :)

katharina zei

Ik roep alle vrouwen van Nederland op om een weekje met een hoofddoekje de straat op te gaan als protest tegen deze man bij wie de waterstofperoxide (of is het peroxine?) waarschijnlijk de hersenen heeft bereikt.
Dat zou een mooi gebaar zijn naar alle hoofddoekdragende vrouwen van Nederland.
Hoe organiseer je zoiets?

festina lente zei

Dat lijkt me een heel goed plan! Bij Groen Links inbrengen?

schrijverdezes zei

@ Katharina en Festina,
Ik heb niks tegen hoofddoekjes (en veel tegen Wilders), maar ik zie niet in waarom ik me solidair zou moeten verklaren door er zelf een op (om?) te doen. In de (R'damse) buurt waar ik woon (moskee op de hoek, andere moskee op de volgende) bepaalt de hoofddoek het straatbeeld, veel caissières bij 'mijn' AH (tegenover de moskee) dragen er een, en niemand doet er moeilijk over (voor zover ik dat kan nagaan). Ik heb geen behoefte om GW door het tijdelijk dragen van een hoofddoek extra publiciteit te bezorgen. Hij zal het dan vast weer over 'de linkse kerk' o.i.d. gaan hebben. Het is ook nog maar de vraag wat de gehoofddoekte moslima's van zo'n actie zouden vinden. (De hoofddoek is een religieus symbool tenslotte en ik geloof niet in Allah.) Dat zou je in elk geval eerst even moeten uitzoeken lijkt mij.

festina lente zei

Het was ook niet serieus! Het zou GW zeker in de kaart spelen, net als alle venijnige en terechte opmerkingen van Femke.
Nee, GW zou het als één groot carnaval beschouwen!
Laat die vrouwen lekker hun hoofddoekjes dragen; ik heb er geen last van.

schrijverdezes zei

Ik dacht echt dat het serieus was. Hoe dom kan je zijn?? (Te) hard gewerkt en een glaasje teveel gedronken... Sorry! Voortaan hou ik me in, beloofd.

festina lente zei

Beloof dat vooral niet! Hoeveel denk je dat WIJ ophadden toen we dit opschreven?

schrijverdezes zei

Ik had net het afgelopen weekend begrepen dat je alleen drinkt als de kinderen in bed liggen ;-)
En Katharina zegt altijd van die verstandige en serieuze dingen dat ik dit zonder enige aarzeling ook serieus nam. Dus zo kwam het. Digitale discussies blijven een risico!

festina lente zei

Zeker! Maar om alle misverstanden uit de weg te helpen: ik drink niet voor hoor! Anders gaat dat weer een eigen leven leiden!

schrijverdezes zei

Wat is nou weer voor drinken? En van mij mag alles hoor. Of kinderen gaan drinken schijnt vooral genetisch bepaald te zijn...

festina lente zei

'voor' moet zijn 'veel'!
Ahum....

schrijverdezes zei

Ik dacht aan voordoen en indrinken, maar dacht meteen: dat zal het vast niet zijn. Vandaar mijn vraag. Van een taalfout verdenk ik je uiteraard niet.

festina lente zei

Nee, maar ik viel nu toch maar mooi door de mand; door ....eh..... te veel theedrinken! Want dat blijft toch maar mooi mijn favoriet!