donderdag 11 juni 2009

Haantjes


Mannen schijnen dommer te zijn in het bijzijn van een mooie vrouw. Ze zijn in het bijzijn van zo'n vrouw namelijk zo bezig om indruk te maken op de vrouw dat hun hersencapaciteit het even te zwaar krijgt. Dat hebben Nijmeegse onderzoekers aangetoond.

Andersom schijnt dat niet zo te werken: vrouwen presteren op cognitief gebied even goed als er een mooie man in de buurt is.

De leider van het onderzoek heeft aangegeven dat dit een mogelijke verklaring kan zijn voor het feit dat jongens het in het onderwijs slechter doen dan meisjes.

Mannen schijnen trouwens ook erg goed te zijn in het vinden van externe oorzaken voor hun falen. Straks moeten alle vrouwen in Nederland met hoofddoekjes en in soepjurken gaan lopen, zodat de mannen beter kunnen nadenken. Mooi niet hoor! Wij vrouwen kunnen niet alles voor jullie oplossen!

7 opmerkingen:

Gert Jan Hermus zei

In dit onderzoek hebben 50 studenten meegedaan. In het stuk waarnaar je verwijst staat: “Wij suggereren alleen maar dat onze bevindingen een aanvullende verklaring kan geven voor dit prestatie verschil, namelijk dat jongens cognitief gewoon slechter gaan presteren in het bijzijn van (mooie) meisjes”.
Het gaat dus over jongens. Ik zou zeggen: Let’s seperate the men from the boys :-))

festina lente zei

Dat is met meer universitair onderzoek het geval: dat het met name iets zegt over de studenten (die het makkelijkst te porren zijn voor dit soort onderzoek). Maar je hebt gelijk: het onderzoek zou ook op jonge jongetjes en mannen uitgevoerd moeten worden. Misschien kun je je opgeven als vrijwilliger? :)

schrijverdezes zei

Het taalgebruik in bovenstaand citaat (en ik heb het opgezocht, het staat er inderdaad zo) geeft wel een beetje te denken over de kwaliteit van het onderzoek. Of zat de onderzoeker misschien te schrijven met een mooie vrouw tegenover zich?

festina lente zei

Ha, ha, grote kans ja!
Zou het achteruitgaan van het gevoel voor taal soms te maken hebben met het overschot aan mooie vrouwen in ons land?

Strangebrew zei

willen we in dat geval nog steeds een goed lopende kenniseconomie?

Gert Jan Hermus zei

Goed lopend = Op hoge hakken ?
:-)))

festina lente zei

girrrrl power!