zaterdag 22 augustus 2020

Lentopia



Tijdens deze vakantie was ik vaak aan de Lentse Plas te vinden. Want de Middellandse Zee, die zat er dit jaar even niet in. Absoluut geen geklaag hoor, want wie heeft er nou een heerlijk strand (zeg maar Antalya) op vijf minuten loopafstand van zijn huis? Elke dag even een heerlijke plons in de plas, na bijvoorbeeld een prachtige fietstocht of wandeling in het Rijk van Nijmegen en soms verder. Wie wil dat nou niet?

Er waren ook dagen bij dat we de hele middag aan de rand van het water vertoefden. Op een van die middagen zagen we ineens een opblaasboot/- matras in de vorm van een onbewoond eiland langskomen. Dát is gaaf, dachten we, dat willen we ook! En het zou de plas ook goed doen als er meerdere onbewoonde eilandjes in zouden ronddrijven (naast de al aanwezige flamingo's, eenhoorns en watermeloenen). Dus we gaan er ook een kopen en de trend helpen verspreiden!

Nu hadden ze bij de grote Nederlandse internetwinkel geen opblaasbaar onbewoond eiland inclusief palmboom in de aanbieding, maar wel een pizzapunt; een stuk handzamer en makkelijker op te pompen. Dat leek ons ook enorm bij te dragen aan de tropische sfeer van het pittoreske Lent. En bovendien: als meer mensen zo'n punt zouden kopen, zouden we met z'n allen kunnen proberen een hele pizza in de plas te maken.

Dus we hebben er een besteld en zijn er heerlijk op gaan drijven. Tot groot genoegen van de kinderen in de plas: 'mag ik een hapje?', al vonden ook de volwassenen het wel amusant: 'heb je je lunch meegenomen?'. En twee dagen later zagen we er ineens nog een ronddrijven.

Jammer dat de hittegolf niet langer heeft geduurd, want ik ben er zeker van dat we anders als Lent een hele pizza bij elkaar hadden kunnen verzamelen.

Nou ja, wie weet volgend jaar; nieuwe hittegolf, nieuwe kansen!

Geen opmerkingen: