vrijdag 9 september 2016

De film en het album


Natuurlijk is de film/ documentaire over de totstandkoming van het nieuwe album Skeleton Tree in zwart-wit geschoten. Want de nieuwe CD, en dus ook de film, is doordrenkt van de rouw om de vorig jaar verongelukte zoon van Nick Cave.

Tevens is hij gemaakt in 3D, wat het tot een heel, heel diepe ervaring maakt. De regisseur mocht naast in de studio heel dichtbij het gezin komen, tot in het huis in Brighton. Zijn vrouw (Susie Bick) en zijn zoon, de andere helft van de tweeling, kwamen ook aan het woord. Ik kan niet naar de CD luisteren zonder de beelden van de film erbij te zien, en dat zal precies de bedoeling zijn.

Welk nummer ik het mooist vind, daar ben ik nog niet uit. Voorlopig is het denk ik Distant Sky, het enige nummer in de film met beeld in kleur.

Echt een kippenvelnummer, net als trouwens de song bij de aftiteling: het nummer Deep Water van Marianne Faithful, ooit gezongen en opgenomen door Nick en zijn toen nog jonge tweeling. En dat in combinatie met beelden van de rots bij Brighton waar een van de twee vanaf gevallen is.

Als je het dan nog droog kunt houden, weet ik het niet meer. Zie hieronder de trailer en ga als je kunt:
Het hele album Skeleton Tree
Amateuropname van Deep Water door Arthur Cave tijdens de aftiteling

3 opmerkingen:

Wim zei

Sorry voor de (erg) late reactie. Door verhuizing etc nu pas tijd om serieus te luisteren naar dit prachtalbum, want dat verdient het: serieuze aandacht. Ik draai het vaak, hoewel het erg deprimerend is. Vind 'Distant Sky' inderdaad ook erg mooi, maar mijn favoriete nummer is 'Rings of Saturn'. Maar dit album moet je natuurlijk als een geheel beluisteren, dat is waarschijnlijk de bedoeling. De film heb ik nog niet gezien, weet niet of ik dat ga doen, zoveel treurigheid bij elkaar.
Groetjes,

Festina Lente zei

Het is je vergeven! ;)
Maar de film die moet je echt gaan bekijken. Ik vergeef het je niet als je dat niet doet!

Wim zei

Okay dan ;)