maandag 13 mei 2013

Puberbreinen en regen


Is het je ook wel eens opgevallen dat je zodra het regent bijna geen pubers op de fiets ziet? En als je ze ziet, dat ze dan vrijwel nooit een regenjas en in ieder geval nooit een regenbroek dragen?

Ja? Nou, mijn kinderen vormen daar geen uitzondering op. Ook die laten zich veel liever natregenen dan dat ze een regenbroek dragen. Want anders 'lopen ze voor gek'. En wij zijn weer niet zo gek dat we ze in geval van regen met de auto brengen of met de bus laten gaan.

Dat was toch wel heel anders in onze tijd; toen droeg iedereen gewoon nog een regenpak als het regende. Okay, het is niet de meest sexy kleding, maar come on, je gaat toch niet de hele dag met een natte broek zitten omdat je niet even met een regenbroek in de regen wilt fietsen?

Puberbreinen zijn ondoorgrondelijk en ik word oud.

8 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Haha, ik herken dat puberbrein wel. Was vroeger met geen stok in zo'n pak te krijgen. Er waren wel kinderen die dat wél deden, maar die waren zeker niet in de meerderheid, in mijn herinnering.

Festina Lente zei

Misschien waren het wel meer de meiden die dat deden, dat zou kunnen. Ik koester mijn regenbroek echter nog steeds!

Marina Noordegraaf .... zei

LOL. Mijn zoons hebben het ook. Verder valt de puberteit hier tot nu toe nogal mee, dus ik denk dat het afzetten toch echt via het regenpak moet ;-)

Verder is 'wat je vrinden doen' ook nog wel een belangrijke. Liever nat dan ... Tot het besef komt dat je zelf die vrinden ook kunt beïnvloeden. Op een keer zijn Crocs ook beroemd geworden tenslotte en ik snap nog steeds niet waarom ;-)

Festina Lente zei

Ja, da's wel apart ja: wel crocs en geen regenpak. Ik weet wel wat ik zou kiezen!!

Hoe oud zijn jouw zoons #pubertijd?

Marina Noordegraaf .... zei

12 en 13 (bijna 14 ..) prepubers pas, he? The best is yet to come ;-)

Festina Lente zei

Enjoy!

Iudith zei

all stars bij alle weertypen (ook in de stromende regen op een wandeling naar een Italiaans kasteel), hemdjes in de winter, maar ook jas in de klas (proberen althans). Tja, ik snapte vroeger ook oprecht niet waarom je een sjaal om zou doen, behalve voor de mooi of dat mensen mijn streepje blote buik koud vonden: ik voelde het verschil niet (en ik was werkelijk buitenmodieus als tiener, dus het 'erbij horen' kan het toch niet geweest zijn).

Anoniem zei

Zoals ik al zei: ondoorgrondelijk...
Het is ke wel opgevallen dat kinderen het niet zo gauw koud hebben als volwassenen, dat kan ook meespelen.