woensdag 11 mei 2011

#nsfail

Gisteren moest ik naar Amsterdam voor het Landelijk Overleg Vakreferenten Geschiedenis. Het programma zou om 10.30 uur beginnen. Ik vertrok op tijd: had de trein van 7.57 uur. Met een reistijd van anderhalf uur zou ik om 9.30 uur aankomen.

Maar dat liep heel anders!

Gezeten in de trein richting Amsterdam werden wij nog voor vertrek gesommeerd allemaal uit te stappen. Er had een 'aanrijding met een persoon' plaatsgevonden tussen station Ede-Wageningen en Driebergen-Zeist. Iedereen die verder dan Ede-Wageningen moest, zou via Den Bosch moeten reizen. Oké, dat kon ik nog hebben. Het werd al minder toen we in de trein naar Den Bosch de mededeling kregen dat de trein vanuit Den Bosch ook niet naar Utrecht zou rijden in verband met een 'aanrijding met een persoon' in Geldermalsen. De enige mogelijkheid om in Amsterdam te geraken zou nog zijn via Breda - Rotterdam. Daar zou een extra trein ingezet worden. Helaas werden we daar na een half uur stilstand weer uitgejaagd: de remmen van het achterste treinstel werkten niet. Dan maar wachten op de volgende trein richting Amsterdam.

Daar kwam ik uiteindelijk om 12.00 uur doodmoe aan. De rondleiding door het NIOD was toen allang afgelopen.

Gelukkig was er nog een middagprogramma.

5 opmerkingen:

katharina zei

Ooh, wat erg hinderlijk is dit. Vooral als je zo weinig reist, een leuke meeting hebt en pas halverwege aankomt.
Rememder Den Haag. Maar toen hadden we al een leuke dag achter de rug.

Reintje Senders zei

Ik weet niet of het aan het weer ligt, maar er zijn de laatste tijd behoorlijk veel malloten die zich voor de trein gooien.

Festina Lente zei

@ Katharina: precies, je kunt het beter ná je programma hebben dan ervoor. Stel je voor dat we Gerrit hadden gemist!

@ Reintje: zou het aan de droogte liggen?

Edwin Mijnsbergen zei

Tsja aan die zelfmoorden kan de NS ook niet veel doen. Triest is het wel. Vind het altijd wonderlijk dat zoveel mensen kiezen voor juist die methode...

Festina Lente zei

Tsja, de NS kan daar niet zoveel aan doen inderdaad; is ook een traumatische ervaring voor de betrokken machinist.
En die methode: gruwelijk ja.