vrijdag 1 april 2011

10 jaar UB

Vandaag werk ik op de kop af tien jaar bij de UB Nijmegen. En vandaag krijg ik grappig genoeg (hoewel, zo grappig is dat niet) mijn tiende afdelingshoofd.

Het zijn tien bewogen jaren geweest. Bewogen in de zin van veel bewegingen. Dit bewegen begon wat mij betreft vooral met het (gedwongen) vertrek van onze uitstekende directeur Hub. Laeven, en daarna de grootscheepse verbouwing inclusief de inhuizing van de Humaniorabibliotheek, de interims, de opname in het cluster facilitair, de reorganisatie en de digitalisering natuurlijk.

Zelf heb ik ook veel bewogen in die tien jaar tijd. Ik ben begonnen bij de financiën, alwaar mijn eerste klus de introductie van de euro en het elektronisch betalen was. Ook was ik hoofd beheer (lekker, tijdens zo'n verbouwing...); later ben ik me meer gaan bezighouden met de bestuurlijke informatievoorziening in het algemeen. En heb ik me ingezet voor projecten rondom het intranet, de repository en de interne en externe evaluatie. Sinds ruim een jaar nu al weer doe ik daar de collectieondersteuning voor geschiedenis en klassieken bij; een beetje terug naar mijn eigen vak dus.
De enige constante in de afgelopen tien jaar is de controlling van het literatuurbudget en bemoeienis met de exploitatie in het algemeen; daar ben ik langzamerhand mee vergroeid, lijkt het wel.

En al die jaren is Erasmus meeverhuisd. Als baken in bewogen dagen.

9 opmerkingen:

L.S. zei

En al tien jaar een heel erg aardige, humorvolle en slimme collega! Proficiat!

Festina Lente zei

Kijk, daarom werk ik nou bij de UB: zulke lieve collega's!

Lewi zei

Een mooie mijlpaal, gefeliciteerd!

Reintje Senders zei

Een mijlpaal. Zo lang heb ik nergens gezeten. Maar er gebeurt tegenwoordig zoveel tegelijk. Ze ruilen wel heel snel de afdelingshoofden in bij de UB.

Festina Lente zei

@ LeWi: dank je wel!

@ Reintje: ik hoop van ganser harte dat we een keer RUST krijgen op dat vlak....

Iudith zei

haha, ik wilde zeggen: Erasmus heeft ook bewogen jaren gehad, maar toen zei jij het al. Het was lastig studeren af en toe, met die verhuizende bieb als je net een college hebt waar je een commentaar voor moet schrijven... maar ik mis het wel eens hoor, dat bijna wonen in de UB.

Festina Lente zei

En eigenlijk wordt het steeds huislijker in de UB; ik zag pas zelfs leuke zitjes op het terras; en heb je de Learning Zone al gezien? Die is wel echt tof!

katharina zei

tanti auguri!
Maandag de 1e dag van de volgende 10 jaar. Zeker en vast.

Festina Lente zei

:( Jij vast en zeker niet meer!