vrijdag 11 maart 2011

De graffiti van Doornroosje

Doornroosje, poptempel van alternatief Nijmegen, 'Roosje' voor de insiders, krijgt eindelijk nieuwe huisvesting en wel naast het station. Ruim verdiend, zou ik zo zeggen!

Maar....vraagt Gewoon Nijmegen zich af, wat moet er met de voor Roosje zo kenmerkende graffiti gebeuren? Vernietigen, zonde van het geld, vinden sommige reaguurders. Absoluut bewaren, vinden anderen, en liefst het hele gebouw, monument in pop- en kraakgeschiedenis. Nee joh, gewoon levensgrote, professionele foto's van maken en in of rondom het nieuwe onderkomen van Roosje plaatsen, vinden nog weer anderen. Het schijnt namelijk dat sommige van de muurschilderingen zijn aangebracht door kunstenaars van wereldfaam op dit gebied.

In verhuisdozen meenemen zal in ieder geval waarschijnlijk een beetje moeilijk worden....

3 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Wist van de plannen dat Doornroosje ging verhuizen. Ruud Kuipers vertelde dat toen ik nog in Nijmegen werkte. Een paar neven van me traden ook wel eens op maar of ze dat nu nog doen weet ik niet. Ze zitten in zo'n consortium van de Paraplufabriek.

Festina Lente zei

Ik ben blij dat het nu eindelijk echt doorgaat (heeft lang geduurd voor het groene licht ook echt kwam) en ja, de paraplufabriek, ook al zo'n monument...

Strangebrew zei

Grote wandpanelen met de grafitti voor binnen is ook mooi als geluidsisolatie. Ik ben zo benieuwd naar het nieuwe gebouw, zal het oude trouwens wel heel erg missen...veel mooie dingen daar gehoord/gezien.