vrijdag 7 januari 2011

Kerstkaarten

Ik kan er niets aan doen, maar ik houd van kerstkaarten. Ze helpen me een beetje door de koude dagen heen en ze maken de kamer nóg vrolijker dan-ie al is met de kerstboom (hoewel die al verdwenen is).

Bovendien is het een gelegenheid tot het hebben van contact met vrienden die je niet zo vaak ziet. Sommigen maken er echt een kunstwerk van, van die kerstkaarten. Hoewel, ik kan beter zeggen nieuwjaarskaarten, want de echt artestieke kaarten zijn bijna altijd nieuwjaarskaarten (hoe zou dat toch komen; daar moet nodig onderzoek naar gedaan worden). De mooiste dit jaar was van een oude karatevriend. Het had de tekst Express Yours11s; hij en zijn vriendin fungeerden als kleurige letters. Prachtig gemaakt.

Maar de mooiste kerstkaart hebben we nooit te zien gekregen; die had onze zoon (en de rest van zijn klas) van de wiskundelerares gekregen en is meteen in de klas al verbouwd tot vliegtuigje.
Er stonden namelijk wiskundesommen op. Dat werd door de meeste leerlingen niet geapprecieerd, gezien het aantal verbouwde kerstkaartjes.

Ik had 'm willen zien en zou de sommen gemaakt hebben.

2 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Wiskunde en Kerstmis, niet de meest voor de hand liggende combinatie. Ook al denken sommige wiskundigen van wel. Ik heb de kerstkaarten ook allang opgeruimd, het waren er voort zoveel.

Festina Lente zei

Wij kregen er gisteren nog een binnen.....
En de wiskundejuf, tja, die dacht natuurlijk dat pubers niets te doen hebben in de kerstvakantie :-)