zaterdag 6 december 2008

Nieuws van de dag

Ik kan eigenlijk niet kiezen waar ik het over ga hebben vandaag. Over het lentegevoel? De zon scheen heerlijk vandaag, de mensen werkten in hun tuinen, de hardlopers waagden zich op straat (jij niet? nee, ik heb een heupblessure en werk aan innerlijke groei).
Dank u wel, Sinterklaas!

Verder was er veel Sinterklaasnieuws, bij de Taalprof bijvoorbeeld een serie van 10 sinterklaasgedichten over de grammatica (http://taalprof.web-log.nl/taalprof/2008/12/taalprofs-sinte.html). Bij SPQR het hele verhaal van Sinterklaas nog mar een keer: http://spqr.web-log.nl/spqr/2008/12/sinterklaas-lig.html (bij de reacties is te lezen dat een van de mooiste Nicolaaskerken vlak bij het Forum Romanum in Rome te vinden is; altijd leuk om te weten.)

Verder breekt Geert Wilders in de Volkskrant een lans voor het voortbestaan van de kranten (http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2118/Slacht_de_Ster%2C_red_de_kranten); Ja, die Wilders slacht sterren met Sinterklaas, geen schapen. Een leuke variant. Wat zou hij bij het offerfeest gaan slachten?
Vervolgens las ik in dezelfde krant bij de column van Abdelkader dat er binnenkort een heuse hoogleraar blogologie wordt aangesteld bij de UvA: http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2099.

En dan vroeg ik me verder nog offline af of er wel eens gedacht is aan een stappenteller voor Amerigo, naar analogie van het idee van de stappentellers voor de paarden in Rome http://spqr.web-log.nl/spqr/2008/11/romeine-paarden.html.

In een vlaag van weifelwind heb ik uiteindelijk al het nieuws maar genoemd.

Geen opmerkingen: