zondag 16 februari 2020

Later was alles beter


Peter Pannekoek is zo grappig, dat zelfs zijn naam al als een grap klinkt (en hij de eerste is om dat toe te geven). Toen ik las dat hij met z'n nieuwe show Later was alles beter naar Nijmegen kwam, heb ik dan ook meteen kaartjes gekocht, ook al moest dat al ruim een jaar van tevoren.

En ik heb geen moment spijt gehad. Wel buik- en kaakpijn van het lachen. Het heeft geen zin om de grappen hier te herhalen, want dan doe ik ze geen recht; er zit natuurlijk een opbouw in de show die de grappen het best doen uitkomen. Voor een voorproefje kun je beter naar dit fragment bij DWDD kijken, dan heb je wel zo'n beetje een idee waar het heenging gisterenavond.



Maar afgezien van de grappen was de avond ook enigszins filosofisch door het spel dat Pannekoek speelde met de tijd, waarbij hij liet zien dat die niet lineair maar circulair is. En zijn roast op zowel de man (naarling) als de vrouw (gekkin) was werkelijk fenomenaal en hield beide geslachten een hele grote spiegel voor; alles behapbaar gemaakt door zijn enorme vaart en zelfspot.

Mocht je zin hebben om de show te gaan bekijken: jammer voor je, want ze zijn allemaal uitverkocht. Misschien kun je je hier mee behelpen.

Geen opmerkingen: