woensdag 11 november 2015

Wim T.


Absurd, goed, gedurfd, ontregelend en grensverleggend, zo zou je de (televisie)shows en theaterstukken van Wim T. Schippers kunnen bestempelen. Even scheef als z'n mond zou ook kunnen.

Natuurlijk kon ik het niet weerstaan om een kaartje te kopen toen bekend werd dat hij in Nijmegen zou optreden met de voorstelling HOOGWATER voorheen LAAGWATER, een theaterstuk zonder begin en zonder einde, vol met absurde woord- en taalgrappen en een voltallig koor dat ineens opstaat uit het publiek.

In Nijmegen was het zich als (in eerste instantie ontevreden lijkend) publiek voordoend en daarna het podium opstormend en met de voorstelling meedoend koor het alom geroemde Popolokoor, in andere steden een ander koor.

Titus Muizelaar was er ook als ontregelend element en wond zich op over de tussen-n in pannenkoek. En Paul Koek, als gelegenheidshuisarts die het onder andere - hoe groot de crisis ook was - niet kon hebben dat er werd gesproken over 'hij mankeert niets', terwijl het toch echt 'hem mankeert niets' moet zijn. Met gedetailleerde grammaticale uitleg natuurlijk. Akkoord (en bij Wim T. Schippers klinkt er dan ook meteen een akkoord op een piano), het was een heerlijk chaotisch toneelstuk, en uiteraard liepen er op een gegeven moment behoorlijk wat mensen in hun blote kont rond.

Heerlijk avondje.


Geen opmerkingen: