woensdag 24 september 2014

Walnoten verzamelen


Een eekhoorn, dat heb ik me niet vaak gevoeld. Ja, vroeger, als ik een paardenstaart had misschien. Maar gisteren voelde ik me er een. Een die noten verzamelde voor de winter. En ik was niet de enige die noten verzamelde. Nee, de hele co-bomenclub was aanwezig op het walnotenveldje.

En samen waren we heel slimme eekhoorns, want we verzamelden niet alleen noten voor onszelf, maar ook voor de groep. Iedereen stond namelijk de helft van de noten die hij geraapt had af aan de gemeenschappelijke manden waarin noten verzameld werden om olie van te maken.

Die olie kunnen we dan later gezamenlijk weer tegen kostprijs kopen van de persman. Maar eerst moeten alle noten nog gekraakt worden. Dat doen we binnenkort, op onze eerste kraakavond, bij het haardvuur (van blokken uit onze eigen boomgaard) met een goed glas zelfgemaakte pruimenlikeur erbij.

Het begin van een nieuwe, idealistisch-autarkische samenleving.

4 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Wat gezellig, zo'n co-bomen club!

Ik heb heel wat hazelnoten geraapt hier om de hoek bij het bomenlaantje. Snel verdiend, want in de winkel zijn ze 10 euro 't pond. Maar bij mij was het minder gezellig want ik was met de mono-bomen club (in m'n eentje ;-))

Festina Lente zei

Mono-bomen is ook geweldig! Duo-bomen trouwens ook....
Maarrre: we zoeken nog nieuwe leden, dusse als je mee wilt doen (er zijn veel leden uit Nijmegen): hier het adres van de website.

Leendert de Vink zei

Mooi zo'n eekhoorn. Pas zag ik er gewoon een door de stad rennen.

Festina Lente zei

Ja geweldig; ik zag er ook een bij de lunchwandeling: schichtig en tegelijkertijd nieuwsgierig. Mooi beestje!